1/3/13

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων συμπαραστέκεται στον αγώνα του Λασηθιώτικου λαού

Δελτιο τύπου του Σύριζα Χανίων
 Από τις αρχές Φλεβάρη, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας δίνουν μια μεγάλη μάχη ενάντια στην μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση . Με αφορμή την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» που καταργεί το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ της Ιεράπετρας, αλλά και την συγχώνευση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας με αυτό του Αγ. Νικολάου, σύσσωμος ο Ιεραπετρίτικος λαός βγήκε στον δρόμο για να διαδηλώσει ενάντια στην ερήμωση της πόλης του, βροντοφωνάζοντας «Η πόλη μας δεν είναι σκουπίδι κανενός, την λύση θα την δώσει μονάχα ο λαός». Συμπαραστάτες στον αγώνα των Ιεραπετριτών στάθηκαν και οι υπόλοιπες πόλεις του Λασηθίου, και αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων ήταν η κατάληψη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, που κράτησε ως τις 22/02.

Η επιμονή, ο παρατεταμένος αγώνας και η ενότητα που χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις κέρδισαν την πρώτη μάχη για τον λαό του Λασηθίου, αναγκάζοντας τον διοικητή της ΥΠΕ να δεσμευτεί για την αυτόνομη διοίκηση των νοσοκομείων του νομού, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοικητική Περιφέρεια να δηλώσει  την εναντίωσή της  στο σχέδιο «Αθηνά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο για επιβίωση και αξιοπρέπεια λαό του Λασηθίου. Η πρώτη αυτή νίκη καθώς και η αγωνιστικότητα και η ενότητα που έδειξαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας καθ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων, αποτελούν παράδειγμα και δείχνουν τον δρόμο για κάθε αγωνιζόμενο πολίτη στην χώρα μας, που καθημερινά λεηλατείται απο την κυβέρνηση και τα μνημόνια που αυτή εφαρμόζει.


Το Γραφείο Τύπου
Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates