1/3/13

Ανθρώπινη αλυσίδα χιλιομέτρων για το ΤΕΙ και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα έξω από το ΤΕΙ της Ιεράπετρας, προκειμένου να αρχίσουν να πιάνονται χέρι χέρι για να σχηματίσουν την ανθρώπινη αλυσίδα, που την πρωτοβουλία για αυτό είχαν πάρει οι φοιτητές του τμήματος.
Μόλις δόθηκε το σήμα έναρξης νέοι και ηλικιωμένοι, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι απ΄ όλους τους επαγγελματικούς χώρους, παιδιά που μόλις είχαν τελειώσει από τα σχολεία με τις τσάντες στον ώμο, πιανόντουσαν χέρι-χέρι ο ένας με τον άλλον και μέσα σε λίγα λεπτά είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα, που αρχή είχε το ΤΕΙ της πόλης και λήξη το Νοσοκομείο.
Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" με σκοπό να διατηρηθεί η αυτοδυναμία των τμημάτων Marketing και η παραμονή του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα. Παράλληλα, τα συνθήματα ήταν και για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και για να μην συγχωνευτούν και άλλες υπηρεσίες με αυτές άλλων πόλεων και καταργηθούν από την Ιεράπετρα.
Λίγα λεπτά μετά, έγινε πορεία διαμαρτυρίας όλων, όπως ήταν πιασμένοι χέρι-χέρι, μέχρι την πλατεία Δημαρχείου. Άνδρες της Τροχαίας Ιεράπετρας είχαν αποκλείσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης απο την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ώστε να περάσουν οι χιλιάδες πολίτες που για μια ακόμα φορά έδειξαν δυναμικό παρόν μπροστά στο κάλεσμα για την αποψίλωση των υπηρεσιών.
Με τη λήξη της πορείας όλοι προέβησαν σε έντονα χειροκροτήματα για άλλον ένα αγώνα με διαφορετική μορφή που έγινε στην πόλη και οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού με τους πολίτες για την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που θα συζητηθεί το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" στην επιτροπή μορφωτικών υπόθεσεων της Βουλής, με νέες δράσεις και κινητοποιήσεις που θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates