29/5/13

Ι. Μπινιά: "πρωτάκουστη και αδιανόητη" η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για τις διαδηλώσεις.

Σκληρή επίθεση στα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που σήμερα διοικεί σήμερα τον  σύλλογο  εξαπολύει η Ιωάννα Μπινιά. Η πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σε ανακοίνωση της δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ανακοινώσεις του Δ.Σ. δεν εκφράζουν τα μέλη του ενώ τονίζει μεταξύ άλλων πως «θεωρούμε πρωτάκουστο και αδιανόητο, συνδικαλιστικός σύλλογος κλάδου που τείνει στον αφανισμό, να νουθετεί τους συμπολίτες μας για τους τρόπους αντίδρασης τους, προκείμενου να μην δημιουργούν πρόβλημα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση αναφέρει:
«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε συνεχώς ανακοινώσεις και δελτία τύπου του συλλόγου μας υπογεγραμμένα ως εκ του συμβουλίου του ΕΣΧ, εκ του Ε.Σ.Χ ή Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Χ.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, ότι όλες αυτές οι ενέργειες αφορούν την πεντάδα που διοικεί σήμερα τον Ε.Σ.Χ. ενώ τα υπόλοιπα μέλη όπως και εσείς ενημερωνόμαστε  από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η θέση μας εξαρχής ήταν κα παραμένει ξεκάθαρη, ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε ενέργειες που χωρίζουν την κοινωνία σε στρατόπεδα αλλά και τους εμπόρους σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.
θεωρούμε πρωτάκουστο και αδιανόητο, συνδικαλιστικός σύλλογος κλάδου που τείνει στον αφανισμό, να νουθετεί τους συμπολίτες μας για τους τρόπους αντίδρασης τους, προκείμενου να μην δημιουργούν πρόβλημα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών. Είναι ανήκουστο να βάζουν τον Εμπορικό Σύλλογο απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι άλλωστε είναι  και οι καθημερινοί μας πελάτες. Και όλα αυτά  προκειμένου να εξυπηρετήσουν  κυβερνητικές  σκοπιμότητες και τακτικές που επιδιώκουν να οδηγήσουν  την κοινωνία σε μόνιμη αντιπαράθεση και αλληλοσπαραγμό. Ο λόγος είναι ευνόητος.
Ταυτόχρονα εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας σε ενέργειες που αφορούν το ωράριο και οι οποίες «πιθανόν γίνονται συνειδητά με λάθος τρόπο», προκειμένου να εξυπηρετήσουν ανάλογες επιδιώξεις και  συμφέροντα και να δώσουν χέρι βοηθείας  για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και όχι μόνο, πράγμα που θα είναι και το τελειωτικό κτύπημα προκειμένου να αφανίσουν την Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Η διεύρυνση των τουριστικών περιοχών καθώς και  διεύρυνση του ωραρίου σε αυτές είναι θέμα στο οποίο χρειάζεται σχεδιασμός και διαβούλευση με τους εμπόρους και τους αρμόδιους φορείς και δεν γίνεται στο πόδι  και με τρόπο που θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση και μεταξύ των Εμπόρων. Έτσι  ξέρουν τη δημοκρατία , έτσι την εφαρμόζουν. Ως πότε άραγε;
Η πρ. Πρόεδρος του Ε.Σ.Χ  Ιωάννα Μπινιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates