29/5/13

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικού

Αστυνομικοί με πολιτικά, εμπόδισαν μέλη της Δημοκρατικής Πατριωτικής Κίνησης Χανίων να καταθέσουν στέφανο στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ:
"Το Σάββατο 18 Μαίου 2013 η ΔΗΠΑΚ Χανίων συμμετέχοντας στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, μέλη της παρενοχλήθηκαν από αστυνομικό όργανο με πολιτική περιβολή.
Ο προφανής λόγος της επιθετικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς του εν λόγω οργάνου εις βάρος των δύο συναγωνιστριών μας, πηγάζει από του ότι, την προηγούμενη ημέρα μέλη της ΔΗ.ΠΑ.Κ Χανίων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε ειρηνική διαμαρτυρία κατά του υφυπουργού κ. Μανούσου Βολουδάκη (ο οποίος θα μιλούσε σε προγραμματισμένη ομιλία του ΤΕΕ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση).
Η πρώτη για εμάς καταδικαστέα πράξη, ήταν κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνου της ΔΗ.ΠΑ.Κ όπου εμπόδισε απωθώντας την κοπέλα που θα πραγματοποιούσε την κατάθεση, να παραλάβει το στεφάνι, παρότι είχε κληθεί ήδη από μικροφώνου και η δεύτερη, όταν απαίτησε σε έντονο ύφος, από άλλη κοπέλα μέλος της ΔΗ.ΠΑ.Κ να διαγράψει από την βιντεοκάμερα με την οποία τραβούσε την εκδήλωση, το πρόσωπό του, με την απειλή ότι θα την πήγαινε στο τμήμα. Φυσικά η κοπέλα μη θέλοντας να δημιουργήσει θέμα και επειδή η παρουσία μας εκεί, ήταν με απόλυτο σεβασμό στην εκδήλωση και χωρίς ίχνος δολιότητας ή πρόκλησης οποιουδήποτε επεισοδίου, υπάκουσε. 
Το μένος του εν λόγω αστυνομικού ήταν τέτοιο, που ούτε η παρότρυνση (να αφήσει ήσυχη την κοπέλα) κάποιου συναδέλφου του, δεν κατέστη δυνατή να τον αποτρέψει.
Διερωτόμαστε με ποια λογική, ενώ βρισκόμασταν σε δημόσιο χώρο, σε εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων αδερφών μας, που απαιτείται ο μέγιστος σεβασμός, νομιμοποιείται ο συγκεκριμένος αστυνομικός, χωρίς να φέρει οποιαδήποτε διακριτικά της υπηρεσίας του, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον άκρως φασιστικό και αήθη τρόπο εις βάρος πολιτών και δη γυναικών;
Ερωτούμε τον υφυπουργό κ. Βολουδάκη, αλλά και τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων αν προτίθενται να ασχοληθούν με το θέμα και να πράξουν τα δέοντα.
Δηλώνουμε επίσης ότι παρόμοιες ενέργειες δεν μας πτοούν, αλλά μας χαλυβδώνουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, κατά των σκοτεινών σχεδίων της Νέας Τάξης που στόχο έχουν την ολοκληρωτική εξαθλίωση και υποδούλωση του λαού μας."


ΔΗ.ΠΑ.Κ. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates