4/7/13

Στα €35 εκατ. οι χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Jeccika για την Κρήτη

  Πηγή:www.capital.gr
Στα 35 εκατ. ευρώ φθάνει για την Κρήτη το ύψος του χρηματοδοτικού προγράμματος Jessica, που υλοποιείται στο νησί, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και αποκλειστικό φορέα υλοποίησης για το νησί, την Παγκρήτια Τράπεζα.

Όπως τόνισε απόψε, από τα Χανιά, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Νικόλαος Μυρτάκης, η Κρήτη είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, που υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα«Το πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία έργων υποδομής στην Κρήτη, που υλοποιούνται κύρια μέσω των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Μυρτάκης, προσθέτοντας ότι «με μεθοδική δουλειά και κυρίως σωστή συνεργασία, μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά και να δώσουμε επιπλέον έργα στο νησί μας, σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας».

Οι δηλώσεις του στελέχους της Παγκρήτιας Τράπεζας έγιναν στο πλαίσιο της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας για την έναρξη της χρηματοδότησης του έργου, της καθ΄ ύψους επέκτασης του κτιρίου του σταθμού αυτοκινήτων της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ», μεταξύ του Δήμου Χανίων, της Δημοτικής Επιχείρησης "ΚΥΔΩΝ" και του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης, το οποίο διαχειρίζεται αποκλειστικά η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και αποτελεί το φορέα υλοποίησης του προγράμματος JESSICA στην Κρήτη.

Το έργο αφορά την προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο υφιστάμενο κτίριο του Σταθμού Αυτοκινήτων, για την επέκταση του χώρου κατά 196 θέσεις στάθμευσης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, θα ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του 5ώροφου χώρου στάθμευσης, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 3.321.000 ευρώ.

Ο χρηματοδοτικός μηχανισμός JESSICA αποτελεί μια κοινή ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές και αφορά σε επενδύσεις για έργα αστικής ανάπτυξης σε τομείς όπως, αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates