5/9/13

Επιστήμη κατανοητή για όλους: «Από τις μυθολογικές περιπλανήσεις στη σύγχρονη τεχνολογία στις γεωεπιστήμες»

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες με θεματολογία που είναι προσαρμοσμένη στην «κατανοητή επιστήμη» και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες των Χανίων περιλαμβάνει η εκδήλωση με τίτλο «Από τις μυθολογικές περιπλανήσεις στη σύγχρονη τεχνολογία στις γεωεπιστήμες» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη (Κουνουπιδιανά) την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19:30 σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων.
"Μεταλλευτική & Μεταλλουργική Δραστηριότητα των Προϊστορικών Κατοίκων του Αιγαιακού & Περι-Αιγαιακού Χώρου - Μια Γεωμυθολογική Προσέγγιση"
&
Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν; οι μετεωρίτες δίνουν απαντήσεις;
είναι οι τίτλοι των ομιλιών που θα δοθούν από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Μαριολάκο και από τον εκλεγμένο Λέκτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Μπαζιώτη αντίστοιχα, κατά την έναρξη των εργασιών του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, την οποία θα κηρύξει ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλειος Διγαλάκης.

Tο 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας με θέμα: «Αναζήτηση και Εκμετάλλευση Ορυκτών Πόρων» θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2013. Στο Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή έγκριτοι επιστήμονες από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στα θέματα που πραγματεύεται το Συνέδριο στις 215 εργασίες που έγιναν αποδεκτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα Αριστοτέλης, κατά την διάρκεια της απογευματινής συνεδρίας (15:00-17:00), θα γίνει παρουσίαση (στην αγγλική γλώσσα) μεταξύ άλλων και από την Νορβηγική εταιρία PGS με θέμα «Αποτελέσματα από την ερευνητική δραστηριότητα για αναζήτηση πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου». Υπενθυμίζουμε ότι η Νορβηγική εταιρία έχει συλλέξει σεισμικά δεδομένα στον θαλάσσιο χώρο, τόσο νότια της Κρήτης όσο και στην δυτική Ελλάδα.
Το 13ο Διεθνές Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γεωλογική Εταιρία και τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με τη συνδρομή ερευνητικών φορέων της Κρήτης, και ευελπιστεί να αποτελέσει μοχλό για τη σύζευξη βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στο χώρο των Γεωεπιστημών, με μια ευρύτατη θεματολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates