5/9/13

Τα αρχιτεκτονικά ταλέντα της Μεσογείου σε έκθεση στο ΚΑΜ

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) ιδρύθηκε το 1997 στα ΧΑΝΙΑ και αποτελεί κόμβο του Αρχιτεκτονικού Δικτύου του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού. Στόχος του είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής αντίληψης και ευαισθησίας για τον τρόπο με τον οποίο το δομημένο περιβάλλον και η αρχιτεκτονική ειδικότερα επηρεάζουν την περιοχή της Μεσογείου, τη χωρική της ταυτότητα και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της.

Το διάστημα 05 Σεπτεμβρίου - 06 Οκτωβρίου 2013 η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ διοργανώνει την έκθεση με θέμα:

CMA | EDU : The 2013 Exhibition.
Celebrating Design Talent in Mediterranean Schools of Architecture

την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων που έχουν στόχο να αναδείξουν τα νέα ταλέντα που πρόσφατα αποφοίτησαν από τις Αρχιτεκτονικές Σχολές της Μεσογείου. Επιπρόσθετα, η έκθεση επιχειρεί να σχηματοποιήσει και να ενεργοποιήσει ένα δίκτυο που θα ενώνει τα ακαδημαϊκά αυτά ιδρύματα.

Στη φετινή έκθεση, εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν 11 Μεσογειακές χώρες και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και η Τουρκία. Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν 32 πανεπιστήμια με τις εργασίες 101 φοιτητών/τριών τους.

Το πλούσιο, πρωτότυπο υλικό της έκθεσης θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα τόσο στον συνοδευτικό της τυπωμένο κατάλογο όσο και ψηφιακά στην ιστοσελίδα http://cma-edu-2013.blogspot.gr/. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 08 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Αριστομένης Βαρουδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης. Στις 09-10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα με τίτλο CMA|EDU Symposium στην οποία θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους 16 από τους συμμετέχοντες στην έκθεση, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια παράλληλη εκπαιδευτική εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση παρακαλούμε αναφερθείτε στην ιστοσελίδα της .

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο χώρο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates