21/10/13

Οι Πολωνοί ενδιαφέρθηκαν για τα Κρητικά προϊόντα και τον τουρισμό μας

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη τα προϊόντα και τον τουρισμό της εξέφρασαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της Πολωνικής αγοράς που βρίσκονται στο νησί μας και έχουν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη, επιχειρηματίες του τουρισμού και εξαγωγείς

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη, τον τουρισμό της και τα Κρητικά προϊόντα λάδι, κρασί, ελιές, σταφίδα, μέλι, αρωματικά φυτά, γαλακτομικά δείχνει η Πολωνική αποστολή που βρίσκεται στην Κρήτη, και επισκέφθηκε σήμερα στην Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και έχει συναντήσεις με Κρητικούς επιχειρηματίες του τουρισμού και εξαγωγείς. Η 21μελής αποστολή των Πολωνών με επικεφαλής τον Πολωνό πρέσβη στην Ελλάδα Μάτσεϊ Κρύχ και την Ελληνίδα Πρέσβη στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου αποτελείται από κορυφαίους εμπορικούς εκπροσώπους χονδρικής πώλησης τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, αλλά και τουριστικών γραφείων-πρακτορείων που ειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό από την Πολωνία στην Ελλάδα.

Την αποστολή συνοδεύουν τρείς Πολωνοί δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της χώρας, που θα προβάλλουν την Κρήτη, τα προϊόντα της, τον τουρισμό της, και τον πολιτισμό της το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η Ελληνίδα πρέσβης στη Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, η Περιφέρεια Κρήτης, ήταν η μοναδική Περιφέρεια στην χώρα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πρεσβείας για την υλοποίηση πρωτοβουλιών-δράσεων με στόχο την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών στην Πολωνία, αλλά και του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας.
Καλωσορίζοντας την Πολωνική αντιπροσωπεία στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενδυνάμωση των Κρητικών εξαγωγών, και του τουριστικού μας προϊόντος, και την διεθνή προβολή-κατοχύρωση τους με το brand name «ΚΡΗΤΗ».
«Απευθύνω θερμές ευχαριστίες και στους δυο Πρέσβεις για την πρωτοβουλία τους αυτή, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια μας και τους φορείς του τουρισμού, στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Πρόκειται για νέο επιχειρηματικό άνοιγμα της Κρήτης σε μια μεγάλη χώρα όπως είναι η Πολωνία με 38 εκ. καταναλωτές», και πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση του τουρισμού από την Πολωνία στην Ελλάδα, και με τον συντονισμό της Περιφέρειας θα επιδιώξουμε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη αλλά και των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην Πολωνία».
Από την πλευρά της η Ελληνίδα Πρέσβης στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου ανέφερε ότι μεγάλες Πολωνικές αλυσίδες τροφίμων ενδιαφέρονται να βάλουν στα ράφια τους Κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα όπως είναι: λάδι, κρασί, ελιές, σταφίδα, γαλακτομικά προϊόντα, μέλι, αρωματικά φυτά, ενώ και ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ελλάδα από την Πολωνία συνεχώς αυξάνει.
«Η Περιφέρεια Κρήτης είναι η μοναδική Περιφέρεια στην χώρα που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να υλοποιήσουμε από κοινού δράσεις ώστε να αυξηθούν οι Ελληνικές εξαγωγές στην Πολωνία, και να ενισχυθεί ο τουρισμός. Οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές, και η Πρεσβεία μας μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης ‘ανοίγουν’ τον δρόμο στις επιχειρήσεις για συνεργασίες».
Η κ. Αθανασίου τόνισε ακόμη ότι οι Πολωνοί αγαπάνε ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Κρήτη, και μάλιστα το νησί μας δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό Πολωνών τουριστών για διακοπές.
Στις ιστορικά εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Πολωνίας αναφέρθηκε ο Πολωνός πρέσβης Μάτσεϊ Κρύχ, υπογραμμίζοντας: «Αυτές οι ιδανικές διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες θα πρέπει να ‘μεταφραστούν’ εμπορικά και τουριστικά. Οι δυνατότητες υπάρχουν, να αυξηθούν οι εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Πολωνική αγορά, όπως επίσης και ο τουρισμός από την Πολωνία στην Κρήτη». Μάλιστα ο Πολωνός πρέσβης εκδηλώνοντας τα φιλελληνικά του αισθήματα είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ο ίδιος ερωτεύτηκα την Ελλάδα μέσα από την Κρήτη. Πάνω από 300.000 Πολωνοί τουρίστες έκαναν διακοπές φέτος στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό να προτιμά την Κρήτη. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς διαπιστώσαμε ότι φέτος οι Πολωνοί αντί για Τουρκία ή Αίγυπτο προτίμησαν την Ελλάδα».
Στην λιτή εκδήλωση υποδοχής των Πολωνών στην Περιφέρεια Κρήτης, παρούσα ήταν και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου η οποία είπε, ότι, στις επιχειρηματικές συναντήσεις που θα γίνουν με Κρητικούς επιχειρηματίες σε Χανιά για την Δυτική Κρήτη και Άγ. Νικόλαο Λασιθίου για την Ανατολική Κρήτη, συμμετέχουν κορυφαίες εταιρίες τροφίμων-ποτών, και του τουρισμού από την Πολωνία, ενώ οι τρείς δημοσιογράφοι σε ισάριθμα μεγάλα τουριστικά περιοδικά θα καλύψουν με εκτενή ρεπορτάζ την παραμονή τους στο νησί, προβάλλοντας τα Κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό, αλλά και τον πολιτισμό της Κρήτης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο τέλος της εκδήλωσης έδωσε σε όλα τα μέλη της Πολωνικής αποστολής ειδικές τσάντες με το brand name «ΚΡΗΤΗ» που είχαν παραδοσιακά προϊόντα όπως λάδι, κρασί, ελιές, σταφίδα, μέλι, αρωματικά φυτά.
Επισκέψεις στην ενδοχώρα και το Πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων
Η Πολωνική αποστολή, όπως αναφέρθηκε, έμεινε εντυπωσιασμένη από την υποδοχή και την φιλοξενία, αλλά και την περιήγηση της στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Μάλιστα τα μέλη της αποστολής συνοδευόμενα από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου και τους δυο Πρέσβεις επισκέφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής την Ένωση Πεζών, τον αγροτικό συνεταιρισμό Κόφινα στο Ασήμι και τον γυναικείο συνεταιρισμό «Ιδαία Γή» στη Γέργερη όπου είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους τους αλλά και με παραγωγούς.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει σήμερα Δευτέρα συναντήσεις B2B στα Χανιά έως τις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη , Χανιά - Ενετικό Λιμάνι Β2Β Τουρισμού: Επιμελητήριο Χανίων
-Τρίτη 22 Οκτωβρίου Άγιος Νικόλαος Λασιθίου 10:30-18:00 Β2Β συναντήσεις στη συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου «Ερμής»
-Τετάρτη 23 Οκτωβρίου Άγιος Νικόλαος Λασιθίου 10:30-14:30 Β2Β συναντήσεις στη συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου, όπου θα γίνουν και οι συναντήσεις για τον τουρισμό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates