21/10/13

Τα έργα του Τσαπάκου στο Θέρισσο εκτελεί τώρα ο Σκουλάκης!

Στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Βαρυπέτρου στη Δημ. Ενότητα Θερίσου προχωράει η Δημοτική Αρχή των Χανίων στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων. 
Πρόκειται για ένα από τα ώριμα έργα που άφησε πίσω του ο τελευταίος Καποδιστριακός Δήμαρχος Θερίσσου Γ. Τσαπάκος, με τη διαφορά ότι βρίσκουμε μειωμένο τον προϋπολογισμο του τώρα κατά 300.000 ευρώ.

Το έργο σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 € (με ΦΠΑ), περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου του Δήμου Χανίων και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτης και Νήσων Αιγαίου".

Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης, σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη είναι «η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού Βαρύπετρου στη Δημ. Ενότητα Θερίσου του Δήμου Χανίων, παρέμβαση η οποία θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στη συνολική αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής».

Τι περιλαμβάνει το έργο
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου προβλέπονται να υλοποιηθούν τα εξής:
Η δημιουργία δύο εισόδων στην πλατεία.
Η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης για ΙΧ.
Η διαπλάτυνση των υπαρχόντων πεζοδρομίων.
Η ασφαλτόστρωση του δρόμου που διατηρείται, στο βόρειο τμήμα της πλατείας.
Η κατασκευή καθιστικού χώρου με παγκάκια και πέργκολα, για σκίαση τους καλοκαιρινούς μήνες και θα εξασφαλίζει ένα ενδιαφέρον σημείο θέασης προς τον ορεινό όγκο και την οπτική ενοποίηση με την υφιστάμενη πλατεία.
Η δημιουργία ελεύθερου χώρου γύρω από υφιστάμενο μνημείο.
Η κατασκευή πέτρινης βρύσης.
Η διαμόρφωση τριών επιπέδων κερκίδων και χώρου παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής.
Η φύτευση υψηλού πρασίνου για σκίαση στο χώρο καθιστικού και στο μικρό χώρο εκδηλώσεων, κοντά στο χώρο στάθμευσης.
Η τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Η εγκατάσταση αυτόματου συστήματος άρδευσης για την υφιστάμενη και τη νέα φύτευση.

Ας ελπίσουμε, πριν τη λήξη της θητείας του ο κ. Σκουλάκης, να καταφέρει να υλοποιήσει και τα υπόλοιπα έργα που κληρονόμησε ώριμα από τον κ. Τσαπάκο και τα οποία είναι:
-Ανάπλαση της πλατείας του Θερίσου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ περίπου.
-Ανάπλαση της πλατείας του Κυρτωμάδου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ σ'έκταση που είχε αγορασθεί από τον πρώην Δήμο Θερίσου.
 Επίσης ώριμο για δημοπράτηση είναι το έργο της κατασκευής δρόμων στην περιοχή Φυντίκι Μετόχι Βαμβακόπουλου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, που είχε υποβληθεί και παλαιότερα στο Γ' ΚΠΣ, αλλά τότε δεν είχε ενταχθεί λόγω έλλειψης πιστώσεων και τώρα θα προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Ακόμα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για ένα δρόμο στην περιοχή “Γερο Λάκκος” του δημοτικού διαμερίσματος Θερίσου, προϋπολογισμού γύρω στα 700.000 ευρώ και έχει προταθεί για ένταξη στο πρόγραμμα “Κρήτη – Πράσινη Ανάπτυξη”.
Τέλος η πρώην δημοτική Αρχή Θερίσου έχει καταθέσει ώριμες μελέτες για την ανακατασκευή του γηπέδου Βαρυπέτρου και του αθλητικού κέντρου στα Περιβόλια και για την κατασκευή και ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων, συνολικού μήκους 20.000 μέτρων στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρυπέτρου, Περιβολίων, Βαμβακόπουλου και Αγιάς καθώς και δύο αντλιοστασίων λυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates