2/10/13

Το Σχέδιο "Ιταλία" του Σαμαρά. Μόνος εγγυητής πολιτικής σταθερότητας ο ΣΥΡΙΖΑ.

του Γιώργου Γυπάκη
Zούμε αυτές τις μέρες έναν επιφανειακό εμφύλιο σπαραγμό της ακροδεξιάς. Μία σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ακροδεξιές οργανώσεις, την oργάνωση Σαμαρά (Φαήλου, Λαζαρίδη, Μπαλτάκου κ.α.) και την οργάνωση Μιχαλολιάκου. Kαι οι δύο εκτός συνταγματικού τόξου. 
Γιατί δεν μπορεί να είναι εντός συνταγματικού τόξου μια πολιτική οργάνωση  που κυβερνά με συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, διατάγματα, περιστολή της δημοκρατίας, έχοντας καταλύσει το μισό Σύνταγμα.
Και οι δύο με βαρειά εγκλήματα στην πλάτη τους, αλλά με την πρώτη να ευθύνεται για τα περισσότερα, τους  3.500-4.000 έλληνες που οδηγήθηκαν σε αυτοκτονία λόγω της εγκληματικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης και των δύο προηγούμενων. Και θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να το δώσουμε και στους άλλους να το καταλάβουν, προτάσσοντάς το επικοινωνιακά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε πλέον όσοι βρισκόμαστε απέναντι σ' αυτές τις εγκληματικές πολιτικές, τις γενοκτονικές πολιτικές, να αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια που κάνει ο Σαμαράς να παγιδεύσει την αριστερά στη θεωρία των δύο άκρων για να τη βγάλει από το πολιτικό σκηνικό, όπως έγινε στην Ιταλία πριν από 4 δεκαετίες. 

Γιατί τί άλλο μπορεί να προαναγγέλει  η απελευθέρωση των αρχιεγκληματιών της Χρυσής Αυγής αν όχι τη γενίκευση της βίας; Ακόμα και στην περιφέρεια, όπου συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι λίγο μετά, κρυφά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. "Τώρα θα δείτε σιχάματα" πέταξε ο Παναγιώταρος βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ....Εύλογα συμπεραίνει κανείς πως αφέθηκαν ελεύθεροι για να κάνουν μια συμφωνημένη δουλειά, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα αυξήσουν τα ποσοστά τους. Και τί άλλο πρέπει να περιμένουμε πια αν όχι μια μεγάλη προβοκάτσια, αφού κι ο ίδιος ο ψυχοπαθής φίλος του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης απειλεί το "σκυλολόι του Σύριζα" με....διαγώνισμα;
Οπως ξέραμε ότι "θα χυθεί ελληνικό αίμα" για να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή, έτσι ξέρουμε ότι ετοιμάζουν προβοκάτσια για να τα ρίξουν στην Αριστερά. Κι από το έγγραφο μισθοδοσίας του Μιχαλολιάκου από την ΚΥΠ το 1981 μέχρι την αποκάλυψη του "ανώνυμου μάρτυρα" που είναι πολύ χονδρό για να είναι λάθος, η διαδρομή είναι μικρή και λέει πολλά.
Ο Κώστας Βαξεβάνης μας θυμίζει σε άρθρο του στο HOT DOC ότι τα ίδια είχαν γίνει και στην Ιταλία τη δεκετία του 70:  "Στη γειτονική Ιταλία, οι φασίστες οι οποιοι διατηρούσαν στενές σχέσεις με τους έλληνες φασίστες, έβαλαν χιλιάδες βόμβες σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους. Η διαβρωμένη Αστυνομία δεν τους απέδωσε ποτέ ευθύνη και προσπάθησε να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Δεκαετίες μετά αποκαλύφθηκε από μερικούς επιμονους ιταλούς δικαστικούς πως οι βόμβες είχαν μπει σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης. Δηλαδή να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και ανωμαλίας, το οποίο (μαντέψτε) θα χρεωνόταν στην αντιπαράθεση των άκρων δεξιάς - αριστεράς. Οι φοβισμένοι πολίτες θα επέλεγαν έτσι μια συντηρητική κυβέρνηση, η οποία θα έπαιρνε ακόμη και αντιδημοκρατικά μέτρα με το επιχείρημα της προστασίας τους. Απέτρεψαν έτσι την ισχυρή Αριστερά από το να πάρει την εξουσία".
Θα ξαναχύσουν αίμα, αυτή τη φορά για να ποινικοποιήσουν την αντιμνημονιακή δράση. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, ένα "Σχέδιο Ιταλία" κι αν αυτό δεν της βγει, ένα "Σχέδιο Βαϊμάρη" έπεται ως έσχατη λύση προκειμένου να μην αφήσουν τον ρου της ιστορίας να αλλάξει. Γιατί με 4.000 όπλα σκορπισμένα ανα την Ελλάδα σε ακροδεξιούς πυρήνες όπως αφήνει να φανεί το ρεπορτάζ του Βαξεβάνη,  δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να περιμένει κανείς.

Αλλά ας μην τους κάνουμε το χατήρι. Η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί πολτική σταθερότητα και έξοδο από τη λιτότητα, δεν είναι η ΝΔ αλλά ο  Σύριζα, είτε μας αρέσει είτε όχι.  Ας θέσουμε εμείς το δίλλημα κι όχι ο Σαμαράς, για να πάμε με σιγουριά σε εκλογές.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που φτάνει να θεωρεί αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος τις πρόωρες εκλογές, την ώρα που υπογράφει την de jure παράδοση της χώρας στους δανειστές και ακυρώνει κάθε ελπίδα για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με την εκκρεμή απαίτηση της τρόικας να εκκενωθούν δεκάδες κατοικημένα νησιά της χώρας για να ξεπουληθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τί μπορούμε να αντιτάξουμε;
Τί άλλο από την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά σχεδόν όλοι οι ελληνες και που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από την πιο άγρια προπαγάνδα του συστήματος. 
Απέναντι στη λιτότητα και την ανεργία, απέναντι στο χάος της βίας και της κοινωνικής αναταραχής που είναι σίγουρο ότι θα υποκινήσει το ίδιο το σύστημα αν απειληθεί, τί αντιτάσσουμε;  Αντιτάσσουμε πειστικά μια κεϋνσιανική πολιτική, τη βεβαιότητα ότι θα ταϊσουμε τους φτωχούς, θα δώσουμε δουλειά στους άνεργους και θα  ξαναδώσουμε στις μάζες την ελπίδα. Αντιτάσσουμε την παλλαϊκή συμμετοχή σε όλους τους χώρους, σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις δομές, συνδικαλιστικές, κοινωνικές, κρατικές, αλλά κυρίως αυτοδιοικητικές. Για να ριζώσουμε σε όλη τη χώρα κι από θέσεις ισχύος να προστατεύουμε τον τόπο μας.
Απομένουν ως επιλογές, μία διαλυμένη αριστερά με σοβαρά προβλήματα πολιτικής αντίληψης,  ούτε ένα αντιμνημονιακό δεξιό κόμμα στα όρια της γραφικότητας και σίγουρα όχι μια κεντροαριστερά όπως αυτήν που οραματίζονται ο Κουβέλης και ο Λοβέρδος, η οποία κι αν δημιουργηθεί δεν θα έχει τίποτα να προτείνει. Οσο κι αν γκρινιάζουν μερικοί, στο τέλος όλοι θα δουν το δίλλημα.


 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates