10/10/13

Μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε μαθητές

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι-κανείς μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση,-μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε φραγμό στη βάρβαρη πολιτική φτωχοποίησης της ζωής μας, η ΕΛΜΕ Χανίων, για άλλη μια χρονιά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της ομάδας ‘Πολυδράση’ οργανώνουν μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης για τους μαθητές που έχουν ανάγκη υποστήριξης και δε διαθέτουν οικονομική δυνατότητα.

Καλούμε
  • -τους συναδέλφους εκπ/κούς να συμμετάσχουν ενεργά στο δίκτυο εθελοντών καθηγητών μαθημάτων αλληλεγγύης,
  • -τους συλλόγους διδασκόντων να ενημερώσουν τους μαθητές για την εθελοντική προσφορά διδακτικής βοήθειας,
  • -τους συλλόγους γονέων σε συνεργασία και στήριξη για την οικοδόμηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, για να συσφίξουμε τις σχέσεις μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 1ο ΕΠΑΛ (Κοραή).
Πληροφορίες: Βαρανάκη Κατερίνα, 6973434537
Τσαμαντάκης Γιάννης, 6946891478

Βέβαια, η προσπάθειά μας αυτή για στήριξη των μαθητών μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία δεν απαλλάσσει την Πολιτεία από τις ευθύνες της και δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά, με τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές. Το αίτημά μας προς το υπουργείο Παιδείας για άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης παραμένει επιτακτικό, για να μην ζήσουμε ξανά την περσινή κοροϊδία της «έναρξης» των δομών αυτών τον Απρίλιο(10 μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων). Στη σημερινή όμως κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και όλους όσοι προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία και να διαχωρίσουν τους πολίτες.
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates