4/11/13

Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς, μάνα του χρυσαυγίτη

Κάθε φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης, πεθαίνουν άνθρωποι και η κυβέρνηση γλυτώνει. Εγινε με τη Μαρφίν, τότε που οι ογκωδέστερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ, έριχναν τον ΓΠ. Ξανά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που αν πετύχαιναν θα οδηγούσαν σε γενικευμένες κινητοποιήσεις διαρκείας και φυσικά θα έριχναν την κυβέρνηση. Που γλύτωσε με το Φύσα. Και τώρα πάλι, με το φόρο για τα ακίνητα, ακόμα και οι δικοί της βουλευτές είναι που μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση για να σώσουν τους εαυτούς τους. Οι δολοφονημένοι είναι απλά παράπλευρες απώλειες. Αναγκαίο κακό.
Αλλά, πέφτουν έξω. Ο,τι κι αν γίνει - το ποτάμι φουσκώνει και δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσει πίσω.
Ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ σωστά το έθεσε. "Ενώ κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει έγκυρες βεβαιότητες για την ταυτότητα των δραστών, χρειάζεται την ίδια στιγμή να διακρίνει ανάμεσα σε μια ενέργεια που λειτουργεί ως “προβοκάτσια” εκ του αποτελέσματος, και από την άλλη, σε μια ενέργεια που σχεδίασαν και υλοποίησαν “προβοκάτορες” από πρόθεση."
Μπορεί να είναι προβοκάτσια, μπορεί όμως και αντίποινα. Να πω ότι λυπήθηκα με τους χρυσαυγίτες που σκοτώθηκαν, θα πω ψέματα. Φυσικά και δε χάρηκα. Ομως, το είχα προβλέψει. Οτι μανούλες θα κλάψουν τα παιδιά τους και θα ξυπνήσουν θρηνώντας οι σκατοκέφαλοι που νομίζουν πως έχουν το άτρωτο της φασιστικής ψυχολογίας, τη δύναμη που τους τη δίνει η προστασία της ομάδας και τα όπλα που κουβαλούνε. Οι πατεράδες πάνε στη χρυσή αυγή και παίρνουν και τα παιδιά τους μαζί, να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους.Εφαγαν κι άλλη φορά ξύλο, τους πέταξαν στη θάλασσα, αλλά μυαλό δε βάλανε.
Παίρνουν τα 18χρονα και τα 20 χρονα να τα κάνουν δολοφόνους, τους δίνουν όπλα, και τώρα συνειδητοποιούν ότι και οι ίδιοι μπορεί να έχουν απώλειες.
Οι ίδιοι οι γονείς σπέρνουν στα παιδιά τους το μίσος. Και μετά που θα πάθουν το κακό θυμουντα πως όλα τα παιδιά είναι ίδια, και τα δεξιά και τα αριστερά, και τα άσπρα και τα μαύρα.
Αλλά έλεγες πριν από  λίγες μέρες είμαι σίγουρος.
Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς, μάνα του χρυσαυγίτη.
Πρόσεξε μόνο, μη χαλάσεις το ρίμελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates