5/11/13

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών για τις δολοφονίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονία των δύο μελών της «χρυσής αυγής», που έγινε έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο Αθηνών.
Δεν θέλουμε να κάνουμε τους ειδικούς, ψάχνοντας για τα αίτια αυτών των δολοφονιών. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι δολοφόνοι είχαν πολιτικά ή άλλα κίνητρα. Αν ήταν «επαναστάτες», άνθρωποι της νύχτας, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ή όλα μαζί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν επικροτούμε ενέργειες, που στόχο έχουν την αφαίρεση ανθρωπίνων ζωών.
Ο χώρος του Στεκιού έχει δεχτεί επιθέσεις από νεοναζιστές. Πολλοί μετανάστες και αντιφασίστες στα Χανιά έχουν πέσει θύματα απρόκλητων φασιστικών επιθέσεων. Σε πανελλαδικό επίπεδο υπήρξαν μετανάστες θύματα του ρατσιστικού μίσους των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης της «χρυσής αυγής», με τελευταίο κρούσμα, αυτό της άγριας δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Σε καμία περίπτωση όμως ως «απάντηση» σε αυτές τις επιθέσεις δεν επικροτούμε εγκληματικές-μαφιόζικες ενέργειες, που στόχο έχουν τον οποιονδήποτε, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και θα πρέπει να προστατεύεται.
Όποια κι αν ήταν τα κίνητρα, η ενέργεια είναι ύποπτη και ανοιχτά προβοκατόρικη, αφού ρίχνει νερό το μύλο της αντίδρασης, «επιβεβαιώνοντας» τη λογική των «δύο άκρων», θυματοποιεί την ηγεσία των νεοναζιστών, που βρίσκεται προφυλακισμένη και το κυριότερο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση με τέτοιες ενέργειες να λυθεί το πρόβλημα του νεοναζισμού και του φασισμού. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται μαζικά από το λαϊκό κίνημα.



4-11-2013
Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates