22/11/13

Αρχισε η αρπαγή αγροτικής της γης από τους τραπεζίτες

Αντιμέτωποι με τις απειλές εισπρακτικών εταιρειών και την εφορία βρίσκονται χιλιάδες αγρότες, που είχαν πάρει δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΑΤΕ), αλλά μετά την διάσπασή της σε καλή και κακή, κινδυνεύουν να χάσουν την γη τους, καθώς ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ ζητά τις οφειλές εδώ και τώρα.

Με επιστολές προς τους υπόχρεους δανειολήπτες, ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ του ζητά εντός 10 ημερών πρέπει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά θα διαβιβάσει τα δεδομένα τους σε εισπρακτικές εταιρείες. Παράλληλα ο ίδιος στέλνει προς είσπραξη στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές από αγροτικά δάνεια, που είχαν ρυθμιστεί με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου,οι οφειλέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και με την αδυναμία να έχουν πιστωτικές διευκολύνσεις και ταυτόχρονα να μπορούν να λάβουν φορολογικά ενημερότητα.
Αντίστοιχη τακτική εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς για δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, που πέρασαν στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. "Στα ποσά που μπορεί η Εφορία να βάλει «χέρι» συγκαταλέγονται επιστροφές φόρου, όπως του αγροτικού πετρελαίου και οι επιστροφές ΦΠΑ", εξηγεί ο Βαγγέλης Αποστόλου προσθέτοντας πως "το πρόβλημα είναι οξύτερο, αφότου μπορεί να βάλει χέρι και στις επιδοτήσεις που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων".
Η.Β. 
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates