14/11/13

Εντολή των Γερμανών να ξαναμπεί στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Πρώτα η εφημερίδα Die Welt έδωσε τη γερμανική γραμμή, αν και το άρθρο κινήθηκε στα όρια της γελοιότητας: "βρέστε τα με ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ". Αμέσως "έπιασε" τη γραμμή η Ντόρα Μπακογιάννη - που δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα ρίξει την κυβέρνηση εκδικούμενη για τον μπαμπά της ή όχι - και τη μετέφρασε στα καθ' ημάς.

"Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, νεοφασιστών και κομμουνιστών», είναι τίτλος του δημοσιεύματος της Die Welt, με στόχο της ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά. «Χαμένες βγήκαν και οι δύο πλευρές», σημειώνει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοφασίστες και το πόσο μεγάλη είναι η αποδοχή τέτοιων συσχετισμών στους ψηφοφόρους θα το διαπιστώσουμε πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται πρόωρες εκλογές.
«Η χρονιά αναμένεται να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Αν όμως η Ελλάδα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος δεν μπορεί να γίνεται καν λόγος για πλεόνασμα. Με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες. Και έτσι φημολογείται στην Αθήνα ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού. Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές», καταλήγει το δημοσίευμα Die Welt. Τα πάντα όλα. Μόνο να γλυτώσουν από το βραχνά της αριστεράς που τρομοκρατεί ολόκληρη την νεοφιλελεύθερη ευρώπη.
Αμέσως έπιασε το μήνυμα η Ντόρα: "Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας», δήλωσε στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ..«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη –θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη βουλή, η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήταν του επιπέδου που θα απαιτούσε ο λαός, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία και χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό μπορεί να γίνει καλώντας τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για μία συμμετοχή στην κυβέρνηση, της ΔΗΜΑΡ, και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει για την επόμενη διετία».

Δεδομένου ότι ως εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε ακούσει δημόσια γι αυτό το σενάριο, εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι η Μέρκελ δια της Die Welt, άναψε το πράσινο φως, για να σωθούν τα γερμανικά συμφέροντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates