29/12/13

Οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου αξίζουν και πρέπει να έχουν Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου
Εχουν περάσει πάνω από 20 μέρες από τότε που οι πιο απομακρυσμένοι και μειονεκτικοί οικισμοί του Ακρωτηρίου έχουν μείνει χωρίς τον μόνιμο περιφερειακό τους Γιατρό, στερούμενοι και την τελευταία εναπομείνουσα δημόσια υπηρεσία που τους παρείχε το κράτος, τη δωρεάν δημόσια περίθαλψη. Mε μεγάλη αγανάκτηση οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου παρακολουθούν το σήριαλ της κοροϊδίας που έστησαν στην πλάτη τους οι κάθε είδους μαυρογιαλούροι, από τον Υπουργό Υγείας που “έταξε” γιατρό στη Γαύδο χωρίς να ξέρει που θα τον βρει, το βουλευτή που προσπαθεί να ξανακερδίσει τiς ψήφους που έχασε στην περιοχή, μέχρι τον τελευταίο υγειονομικό παράγοντα που υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα και τον ίδιο το Δήμαρχο Χανίων που σηκώνει γι άλλη μια φορά τα χέρια ψηλά....
Ωστόσο η δεύτερη σε πληθυσμό του νομού Χανίων δημοτική ενότητα, το Ακρωτήρι των 15-17.000 κατοίκων, έχει μείνει με έναν γιατρό που καλείται να καλύψει τις ανάγκες που υπερβαίνουν κατά πολύ και τις επιστημονικές αλλά και τις ανθρώπινες του δυνατότητες, οδηγώντας πιθανότατα τον ίδιο σε παραίτηση από το ΕΣΥ προκειμένου να σώσει την επαγγελματική του υπόσταση, την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπεια των ασθενών του.
Ο Γενικός Γιατρός του Αρωνίου που εκάλυπτε ως τώρα στις δημοτικές κοινότητες Κουνουπιδιανών και Αρωνίου ΟΛΕΣ τις κατηγορίες ασφαλισμένων, εξυπηρετούσε 40-50 άτομα την ημέρα, αριθμός που τώρα διπλασιάζεται υποβαθμίζοντας δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες αφού μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος εξέτασης.
Πρόκειται για μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συζήτηση επί της ουσίας, για τη στελέχωση των υγειονομικών δομών και την κάλυψη των αναγκών Α'βάθμιας περίθαλψης της περιοχής του Ακρωτηρίου.
Ας σημειωθεί ότι με βάση τους διεθνείς αλλά και εθνικούς υγειονομικούς κανονισμούς σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας αναλογεί 1 γιατρός ανα 2.000 κατοίκους, δηλαδή τα περιφερειακά ιατρεία του Ακρωτηρίου θα έπρεπε να τα καλύπτουν τουλάχιστον 8 γιατροί!
Πρόκειται για πραγματικές ανάγκες (οι οποίες έχουν αυξηθεί δραματικά τα τρία τελευταία χρόνια) που μπορούν να καλυφθούν μόνο με τη λειτουργία ενός Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην περιοχή, που θα λειτουργεί με ραντεβού και για την εξυπηρέτηση των χρόνιων περιστατικών ενώ επικουρικά θα λειτουργούν και περιφερειακά ιατρεία στις απομακρυσμένες κοινότητες.
Εχοντας την πικρή εμπειρία του ποιοί και πώς διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτού του τόπου τόσα χρόνια ΔΕΝ αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει υλοποιηθεί αυτό το πάγιο και διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι άποψη της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί όταν η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει αποκαταστήσει τη δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη και επανιδρύσει σε σωστές βάσεις ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates