3/2/14

ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΩΣ...."ΠΛΑΣΙΕ"!


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη μας αναφορικά με το “Τετραήμερο (16 – 19 Ιανουαρίου) αφιερωμένο στη σκελετική υγεία, με δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και κύφωσης – σκολίωσης” που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων. Μετά την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, θέση πήρε και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν τον Δήμαρχο Χανίων ότι έπραξε ως «πλασιέ της υγείας».  Την ίδια στιγμή, για το συγκεκριμένο θέμα, συνεχίζει να σιωπά ο Δήμος Χανίων. Και πως άλλωστε να μη σιωπά αφού πρόκειται για θέμα που επισύρει την παρέμβαση εισαγγελέα. Πάντως, το γεγονός ότι και οι δύο Ιατρικοί θεσμικοί φορείς έχουν καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο ενώ όλα τα μέσα ενημέρωσης το "θάβουν" -εκτός από τη Ζάρπα που το "έβγαλε" μετά από προτροπή μας.
Αν δε δώσει επαρκείς εξηγήσεις ο Δήμαρχος, εύλογα μετά από τέτοιες καταγγελίες θα πρέπει να ζητηθεί η διαγραφή του από τα μητρώα των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Καταγγελία της δημοτικής αρχής και κάθε λογής πλασιέ ιδιωτικής υγείας 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε το «τετραήμερο προληπτικής ιατρικής» στις 18-21 Γενάρη παρακάμπτοντας πλήρως τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, που αποτελεί και τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης. Δεκάδες συμπολίτες μας εξετάστηκαν στο χώρο του Δημαρχείου (!) για οστεοπόρωση και κύφωση-σκολίωση και πολλοί από αυτούς παραπέμφθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας με τρόπο επιστημονικά ατεκμηρίωτο και σαφώς δαπανηρό. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστώνονται τραγικά ιατρικά λάθη σε «ασθενείς» που για καλή τους τύχη ζήτησαν και μια δεύτερη γνώμη από συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Χανίων. Αυτή είναι η αντίληψη για τη δημόσια Υγεία που φέρει η κυρίαρχη πολιτική και οι εκφραστές της στην τοπική αυτοδιοίκηση: υποτίμηση του καθολικού και δωρεάν χαρακτήρα της, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, αντιεπιστημονική προσέγγιση της προληπτικής ιατρικής και εν γένει της ιατρικής, πίεση στους ασθενείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμακαι για υπηρεσίες περίθαλψης που αποδεδειγμένα δεν χρειάζονται. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της υποβάθμισης των κοινωνικών αγαθών έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να γυρίσουν την πλάτη στους κάθε λογής πλασιέ της ιδιωτικής υγείας (Άδωνις, Σκουλάκης) και να παλέψουν μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χανίων για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας έγκυρη και έγκαιρη περίθαλψη. Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates