30/1/14

Καμία επιστημονική εγγύηση για τις εξετάσεις των δημοτών.Απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων για τις "υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής" του Δήμου.

Καμία εγγύηση επιστημονικότητας δεν παρέχουν οι ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε εκδηλώσεις προληπτικής ιατρικής που δεν έχουν της συγκατάθεση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων. Ο Ιατρικός Σύλλογος παίρνει θέση για το σκάνδαλο που ξέσπασε στο Δήμο Χανίων με τους "γιατρούς" που εξέταζαν “δωρεάν” επί τέσσερις μέρες παιδιά και ενήλικες για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και τους έστελναν σε ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών. Ο Ι.Σ.Χ. εκθέτει το Δημο και προειδοποιεί τους πολίτες να μην εμπιστεύονται εκδηλώσεις που δεν έχουν τη συγκατάθεσή του.
"Με αφορμή ιατρικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει πρόσφατα στα Χανιά, χωρίς την απαραίτητη προκαταβολική ενημέρωση που όφειλαν οι οργανωτές τους να παράσχουν στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα ακόλουθα:
  • Επειδή κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις είναι επίφοβο να παρουσιάζουν έντονο το στοιχείο της εμπορικής δραστηριότητας χωρίς να σέβονται την Ιατρική Δεοντολογία, η προκαταβολική ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου δεν είναι μια τυπολατρική διαδικασία αλλά αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για τα εχέγγυα του επιστημονικού και αμερόληπτου περιεχομένου της εκδήλωσης.
  • Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων έχει ήδη από τον Απρίλιο του 2012 θέσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων, ώστε αυτές να οργανώνονται με βάση την Ιατρική Δεοντολογία και τελικά να αποβαίνουν προς το αληθινό όφελος των Χανιωτών και έχει αποστείλει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικές επιστολές.
  • Για όλα τα παραπάνω ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων επαναλαμβάνει ότι καμία ιατρική ενημερωτική εκδήλωση προς το κοινό δεν πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς την συγκατάθεσή του.
Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει το κοινό ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αμερόληπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση που θα λαμβάνει από εκδηλώσεις που δεν θα φέρουν τη συγκατάθεση του Ιατρικού Συλλόγου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates