18/2/14

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

  Τελικά, οι τρομακτικές πληροφορίες σε σχέση με την «καταστροφή» και απόρριψη στη μεσόγειο των χημικών όπλων της Συρίας φαίνεται να είναι πραγματικότητα. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και κάτω από μυστικότητα και αδιαφάνεια βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις ζωές μας.
  Μετά τη συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες για τον τρόπο που αυτός θα γίνει. Κατόπιν διάφορων μεταφορτώσεων, τα χημικά θα καταλήξουν σε ειδικά διαμορφωμένο πλοίο όπου θα υδρολυθούν και θα απορριφθούν στη θάλασσα, ανάμεσα στην Κρήτη, τη Σικελία και τη Λιβύη.
  Με βάση όλα αυτά, θεωρούμε ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας την αντίδραση των λαών της μεσογείου ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Ειδικά για την Κρήτη όπου οι συνέπειες θα είναι άμεσα ορατές, η οργάνωση των αντιστάσεων ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή αποτελεί ζήτημα επιβίωσης. Οι γειτονιές, τα σχολεία, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, οι πολιτικοί χώροι, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.
Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το  συντονισμό των δράσεων μας την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα του ΤΕΕ.
Η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από το συντονισμό δράσεων και την διοργάνωση πρωτοβουλιών για το ζήτημα αυτό. Προσδοκάμε λοιπόν η κάθε συλλογικότητα, φορέας ή πολίτης που θα προσέλθει στη συζήτηση, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Μεταξύ άλλων έχουμε αποστείλει ανοιχτό κάλεσμα στις κάτωθι συλλογικότητες και φορείς:
Σύλλογος Δασκάλων, ΕΛΜΕ Χανίων, Φοιτητικούς συλλόγους, Σύλλογος Νοσοκομειακών γιατρών, Σύλλογος ερασιτεχνών ψαράδων, Σύλλογος επαγγελματιών ψαράδων, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Σύλλογος γονέων προσχολικής ηλικίας, Ένωση γονέων, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΤΕΕ, ΕΒΕ, Ιστιοπλοϊκός όμιλος, Οικολογική Πρωτοβουλία, Κοινωνική κουζίνα, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γιατροί του κόσμου, ΒΑΠΕ, Ποδηλάτρεις, κατάληψη ROSA NERA, Δημοτικές παρατάξεις, Δήμοι νομού Χανίων, Terra Verde, Χωριά ΒΔ Κρήτης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates