23/4/14

Με τον αέρα της Νίκης προχωράμε!

Με τον αέρα της νίκης, προχωράμε απο χθες, όλοι εμείς στην Πρωτοβουλία Πολιτών και στη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης. Γιατί τόσο η πρωινή δραστηριότητα του Τσίπρα και της Σοφίας Σακοράφα όσο και η μεγάλη συγκέντρωση (τριπλασιος κόσμος από την προηγούμενη φορά) που προλόγισαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σαρρής και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μ. Κριτσωτάκης μας έδειξαν πολλά.

Κυρίαρχη διαπίστωση, πως ο κόσμος των Χανιών γνωρίζει το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών. 
Οσο κι αν το τοπικό κατεστημένο λυσσά να πείσει για το αντίθετο, ο κόσμος θυμάται πως όσο το κατεστημένο είχε συμφέρον, προέβαλλε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως πολιτικές αναμετρήσεις, με αποκορύφωμα τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όπου ο ΓΑΠ ζητούσε "ψήφο εμπιστοσύνης". Τότε και πάντα, ήμασταν εμείς που διακυρήσσαμε, όχι στην πολιτικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τότε που όλοι έχριζαν υποψήφιους δημάρχους και "διόριζαν" υποψήφιους συμβούλους. 
Με τους δήθεν ανεξάρτητους σήμερα, πάνε κι αυτοί που είχαν και τα δυό τους παιδιά εργαζόμενα σε βουλευτικά γραφεία.
Ο κόσμος των Χανίων έδωσε χθες το βραδι την ψήφο του και ήταν πολιτική ψήφος, αντιμνημονιακή και αυτοδιοικητική ταυτόχρονα. Γιατί και τα δύο θα τα βρει στο πιο αξιόπιστο πακέτο.
Ποιός μπορεί να το αμφισβητήσει, πως εμείς είμαστε το πραγματικά καινουριο, το πραγματικά φρέσκο, αληθινά αυτοδιοικητικό, χωρίς τη φθορά της εξουσίας, τη διαφθορά της μονιμότητας, αλλά με τη φαντασία και το θάρρος αυτού που δε χρωστάει σε κανέναν, που δεν έχει κάνει κρυφές συμφωνίες με κανέναν.
Εμείς δεν αλλάξαμε ρούχα, δεν κάναμε μεταγραφές, δε γελοιοποιηθήκαμε.
Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να πηγαίνουμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων συνδυασμών για να  παριστάνουμε τάχα τους Συριζαίους. Μήπως και μαζέψουμε λίγη από την αίγλη της κυβερνησιμότητας ή κανένα ψηφαλάκι.
Εμείς δεν ξεπουλήσαμε κανέναν και δεν ντρεπόμαστε για τίποτα.
Εμείς δεν εκβιάζουμε ψηφοφόρους που οι δικοί τους άνθρωποι εργάζονται στο δήμο ή στο δημόσιο.
Εμείς δε δώσαμε παράνομες άδειες για να ανταλλάξουμε ψήφους.
Εμείς δεν κλαιγόμαστε για να συσπειρώσουμε ούτε λαδώνουμε για να μας λατρέψουν.

Τέλος, μακάρι. Να δούμε κι άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις. 
Να δούμε μια του Σαμαρά και μια του Βενιζέλου, εκεί στην πλατεία της Αγοράς. 
Να καλούνε τον κόσμο να ψηφίσει τους "ανεξάρτητους" υποψηφίους τους (υπόσχομαι ότι δε θα ξεσηκώσω τον κόσμο να τους πάρει στο κυνήγι όπως έκανα με το Βενιζέλο τότε που ήρθε). 
Α, και να  μην το ξεχάσω. Να δούμε και μια συγκέντρωση του Μητσοτάκη. 
Γιατί οι δικοί του υποψήφιοι τρυπώνουν, σχεδόν παντού. 

Ακολουθεί μια περίληψη, φωτογραφίες και ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του Τσίπρα και τα υπόλοιπα, με κάθε λεπτομέρεια στον Αγώνα της Κρήτης



Επίσκεψη στο εκλογικό μας κέντρο
Επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της “Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος”, πραγματοποίησε στις 17:30 περίπου το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ρέθυμνο και Χανιά.
Ο κ. Τσίπρας, είχε σύντομη κατ’ιδίαν συνομιλία με τον επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων κ. Γιάννη Σαρρή, τα βασικά σημεία της οποίας μετέφερε ο ίδιος, στη συνέχεια, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.
“Συζητάμε για το ποσοστό με το οποίο θα πάει στον δεύτερο γύρο”, είπε ενώ όταν του ζητήθηκε να κάνει δηλώσεις τόνισε: “Δεν ήρθα εδώ για δηλώσεις, ήρθα για να γνωρίσω τον αυριανό δήμαρχο”.
“Η διαφορά μας με τις άλλες παρατάξεις είναι ότι στηριζόμαστε στα μέλη μας. Δεν χρίζουμε, ούτε βγάζουμε λαγούς από τα καπέλα. Ακουλουθούμε δημοκρατικές διαδικασίες, για τις οποίες βέβαια μας κατηγορούν, επειδή η δημοκρατία γι’ αυτούς είναι κίνδυνος. Εμείς όμως δεν θα αλλάξουμε. Δεν θα γίνουμε ποτέ μαντρί.”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωση στην Αγορά
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε: “στις  εκλογές του Μαΐου “θα πάρουν απάντηση οι Βλαχοδήμαρχοι που κρύβουν την κομματική τους στήριξη, όμως έχουν σκοπό το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίσουν μαζί με τους πρωτεργάτες των μνημονίων”.
Τ η συγκέντρωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Σαρρής.
Σαρρής:  Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας
Ο κ. Σαρρής, χαρακτήρισε την προεκλογική “μεταγραφολογία” των υποψηφίων στο Δήμο Χανίων, ως τον “ορισμό του παραγοντισμού και του μικροκομματισμού”, προέβαλε τις επερχόμενες εκλογές ως την “μοναδική ευκαιρία να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας” και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, τόνισε: “Εμείς θέλουμε όχι να πάρουμε το Δήμο αλλά να δώσουμε το Δήμο σ’ αυτούς που τους ανήκει, δηλαδή στους πολίτες των Χανίων”.
 Κριτσωτάκης: Τρεις κάλπες – μία νίκη
Ο κ. Κριτσωτάκης από την πλευρά του, είπε: “Στις τρεις κάλπες του Μαΐου, θέλουμε μία νίκη, τη νίκη του λαού” και άσκησε δριμεία κριτική στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, η οποία όπως είπε “δεν έχει καν σχέδιο για την Κρήτη”.
Τσίπρας: Δίνουν την Κρήτη λάφυρο στα μεγάλα συμφέροντα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας την ομιλία του, χαιρέτισε το πλήθος λέγοντας: “Χαιρετίζω στο πρόσωπό σας την Κρήτη που έδωσε νέο νόημα στη λέξη ελευθερία.  (…) Την Κρήτη που έμαθε στα παιδιά του Πολυτεχνείου να τραγουδούν “Πότε θα κάμει ξαστεριά”. Αλλά και τη Κρήτη που δίδαξε σε όλους μας, με τους αγώνες της, ότι ξαστεριά θα κάνει μονάχα όταν όλοι εμείς το αποφασίσουμε.”.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα του νησιού και κάλεσε τους πολίτες, με την ψήφο τους, να αντισταθούν σε αυτούς που “θέλουν την Κρήτη χώρο φαραωνικών σχεδίων και κατασκευών και δίνουν την Κρήτη λάφυρο στα μεγάλα συμφέροντα” ”Όμως, η Κρήτη, αξίζει μία καλύτερη μοίρα”, είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα αυτοδιοικητικά των Χανίων, λέγοντας ότι του ασκήθηκε κριτική, ως προς το γιατί δεν έδωσε το χρίσμα: “Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, η ίδια η κοινωνία μίλησε”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους Χανιώτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Σαρρή.
 “Ψηφίζουμε και φεύγουν”
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε την ομιλία του στα Χανιά με το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του κόμματος:
” Τέλος στην υπομονή. Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε. Και γυρίζουμε σελίδα” και ζήτησε “το αποτέλεσμα σε όλες τις κάλπες, ώστε ούτε μια μέρα να μη μπορούν πια να σταθούν οι εκπρόσωποι του άξονα της καταστροφής στο τιμόνι της χώρας”






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates