13/5/14

Παρουσίαση υποψηφίων και θέσεων της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Ακρωτήρι

Το Ακρωτήρι είναι μοναδικό για την ομορφιά του, αλλά είναι και μοναδικό γιατί αποτέλεσε επί δεκαετίες το κέντρο χωροθέτησης των μεγαλύτερων οχλουσών δραστηριοτήτων του νομού Χανίων, σκουπίδια, βιολογικός καθαρισμός, καύσιμα, λατομεία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμιο, κεραίες και ραντάρ, με αποτέλεσμα σήμερα οι κάτοικοί του να υποφέρουν από κάθε είδους ρύπανση. Ως πόλος έλξης για χιλιάδες μέτοικους, αποτέλεσε τον αποδέκτη της μεγαλύτερης οικιστικής ανάπτυξης στο νομό, όπου η αυθαιρεσία υπήρξε ο κανόνας και η χωροταξική ασυδοσία δημιούργησε τεράστια προβλήματα πολεοδομικά και κυκλοφοριακά. Προβλήματα τα οποία κανείς Δήμαρχος δεν στάθηκε ικανός για να λύσει, αφού η διαχείριση της καθημερινότητας και η εξυπηρέτηση των πελατειακών αναγκών έμπαινε πάντα σε προτεραιότητα αφήνοντας τα προβλήματα να συσσωρεύονται.
Σήμερα, στα προβλήματα της ακρωτηριανής κοινωνίας προστέθηκαν κι αυτά που συνδέονται με τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και περικοπών, αλλά και καταλήστευσης του εισοδήματός μας. Οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου μαστίζονται από την ανεργία και τα κόκκινα δάνεια, ενώ επείγουσες λύσεις πρέπει να δοθούν στο θέμα της σχολικής στέγης και της δημόσιας υγείας.
Ομως το Ακρωτήρι μας, έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης της ζωής των κατοίκων του, που δεν σχετίζονται τόσο με μεγάλα έργα υποδομών όσο με μια θαρραλέα διαχείριση των κοινών από ανθρώπους με όραμα και φαντασία, απαλλαγμένων από πελατειακές και πολιτικές δεσμεύσεις, αποφασισμένων να λύσουν τα χρονίζοντα προβλήματα και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς την απαίτηση μεγάλων οικονομικών πόρων.
Συνοψίζοντας αυτό το όραμά μας, στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
1. Λύνουμε τα επείγοντα προβλήματα σχολικής στέγης και δημόσιας υγείας διεκδικώντας δυναμικά το χτίσιμο νέου Γυμνασίου στα Καθιανά, την ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, την αξιοποίηση του κτιρίου Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες. Καταγράφουμε τις ανθρωπιστικές ανάγκες των κατοίκων μας και δημιουργούμε ανάλογες προνοιακές δομές και δομές αλληλεγγύης.
2. Ανοίγουμε το θέμα επίβλεψης της μελέτης του ΓΠΣ και απαιτούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του πρώην Δήμου Ακρωτηρίου για καμία άλλη χωροθέτηση οχλούσας δραστηριότητας.
3. Ανοίγουμε μέτωπο ελέγχου και επιβολής μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από κάθε είδους ρύπανση που προέρχεται από οχλούσες δραστηριότητες
4. Διεκδικούμε την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων με έργα βελτίωσης της σύνδεσης του Ακρωτηρίου με τα Χανιά.
5. Ορίζουμε νέα κατεύθυνση προς την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, με ανάπτυξη του θρησκευτικού, φυσιολατρικού και αθλητικού τουρισμού με τη δημιουργία και ανάδειξη αρχαιολογικών και πολιτισμικών διαδρομών Ακρωτηρίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς με παράλληλη τουριστική προβολή τους από το Δήμο. Αναδεικνύουμε νέους πόλους έλξης επισκεπτών στις υποβαθμισμένες Τ.Ε. Χορδακίου, Αρωνίου και Μουζουρά, δημιουργώντας  ευκαιρία για νέες θέσεις εργασίας.
6. Θέτουμε θέμα για τη δημιουργία φορέα για τη διαχείριση του Κλειστού Κολυμβητηρίου με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και διεκδίκηση χρηματοδότησης με δυναμικές κινητοποιήσεις για την ολοκλήρωση του Ποδηλατοδρόμιου.
7. Επιστρέφουμε στους δημότες του Ακρωτηρίου τις υπηρεσίες που χάθηκαν με τη δημιουργία του Καλλικρατικού δήμου, λύνουμε προβλήματα στοιχειωδών υποδομών όπως πεζοδρομήσεις σε κεντρικούς δρόμους και βάζουμε ζήτημα μείωσης των δημοτικών τελών.
8. Συνεργαζόμαστε με το Δασαρχείο για την ολοκλήρωση και την παραλαβή του Πάρκου του Ανεμόμυλου στα Καθιανά για την αξιοποίησή του ως δημοτικό πάρκο.
Οι υποψήφιοι με την Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος στο Ακρωτήρι:
Στη δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου: Αναστασάκης Νίκος, καθηγητής φυσικής, Βεργεράκης Ελευθέριος, αρχιτέκτων μηχανικός, Βουτετάκη Κατερίνα, ψυχολόγος, Γυπάκης Γιώργος, δημοσιογράφος, Θεοδωράκη Σοφία, δημοσιογράφος, Κακαουνάκης Αρτέμης, καθηγητής πληροφορικής, Καλλιγιάννη Λουκία, κτηματομεσίτης, Κοντορινάκης Ιωάννης, συνταξιούχος εργολάβος, Μαυριγιαννάκης Νίκος, δημόσιος υπάλληλος, Σκανδαλάκης Ιωάννης, κτηνίατρος, Σκιτζής Δημήτρης, ασφαλιστής, Τσιστράκη – Πατσουράκη Ευγενία, νοσηλεύτρια.
Στη δημοτική κοινότητα Αρωνίου: Αναστασάκη Κατερίνα, συνταξιούχος νοσηλεύτρια, Βαρυδάκη Αικατερίνη, οικιακά, Καψωμένου Χρυσούλα, καθηγήτρια φυσικής.
Στη δημοτική κοινότητα Κουνουπιδιανών: Κυριακάκη – Κουκουράκη Ευτυχία, αρχιτέκτων μηχανικός, Μιλτιάδου Ειρηνούλα, Μουμουτζής Νεκτάριος, πληροφορικός.
Στην τοπική κοινότητα Στερνών: Πετράκης Εμμανουήλ, αστυνομικός, Χαζηράκη Γλυκερία, οικιακά.
* Η φωτογραφία των υποψηφίων είναι από τον φωτογράφο Γιάννη Κλουβιδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates