23/5/14

Δεν απαντάμε στο δίλλημα "Σκουλάκης ή Βάμβουκας"

Βιάστηκαν κάποιοι συνάδελφοι να βγάλουν συμπεράσματα από την εκδήλωσή μας της Τετάρτης κι έσπευσαν να γράψουν ότι αποφασίσαμε "ψήφο κατά συνείδηση". Στο ανακριβές για να μην πω ψευδές δημοσίευμα των Χανιώτικων Νέων απαντά  η Απόφαση της γενικής συνέλευσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που αποφάσισε να μην  απαντήσει καν στο δίλλημα "Σκουλακης ή Βάμβουκας". Ενα προσωπικό δίλλημα που θέτουν οι δημοσιογράφοι και οι ίδιοι οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου στους ψηφοφόρους τους, γιατί πρέπει να το απαντάμε εμείς; Για ποιό λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών ωφείλει να απαντήσει σε διλλήματα που δεν την αφορούν ως δημοτική κίνηση;  Είθισται βέβαια, το πολιτικό κατεστημένο της χώρας να θέτει τέτοια ψευτοδιλλήματα στους πολίτες τους οποίους θεωρεί πρόβατα. 
Η Απόφασή μας:
Η γενική συνέλευση των μελών της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο άνθρωπος», με επικεφαλής τον Γιάννη Σαρρή, που συνήλθε την περασμένη Τετάρτη, χαιρετίζει αγωνιστικά τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες που την τίμησαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστεί. Δώσαμε έναν σκληρό, άνισο αγώνα, με περιορισμένα υλικά μέσα και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών μας. Μια πολιτική μάχη αρχών και αξιών που μας έφερε με σημαντική παρουσία στα δημοτικά πράγματα.
Μπροστά μας έχουμε μια ακόμα σκληρή πολιτική μάχη, αυτή των ευρωεκλογών. Καλούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την ψήφο τους να προσέλθουν την Κυριακή μαζικά στις κάλπες και να καταδικάσουν τις πολιτικές και τους υπηρέτες τους που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάντια. Να καταδικάσουμε μαζικά τις μνημονιακές επιλογές. Νʼ ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών στα Χανιά, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη.
Θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για μια πραγματικά λαϊκή αυτοδιοίκηση, όπως περιγράφτηκε στο πρόγραμμά μας, που θέσαμε στην κρίση του χανιώτικου λαού. Δεσμευόμαστε για την οργάνωση και την ανάπτυξη της παράταξής μας, για την ενίσχυση της κινηματικής της φυσιογνωμίας. Για μια προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση αρχών στο Δήμο Χανίων. Όποια δημοτική αρχή κι αν έχουμε απέναντί μας, θα κρίνουμε, θα προτείνουμε και θα δημιουργούμε με θέσεις και προτάσεις, με διαφάνεια, ανιδιοτέλεια, ρεαλισμό αλλά και τόλμη. 
  
Η γενική συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών - Πρώτα ο άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates