27/7/11

Καταργούν τη γραμματειακή υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου για να "σπάσουν" τις συλλογικές ενέργειες των ακρωτηριανών αιρετών


“Οποιος μισεί την τοπική αυτοδιοίκηση καλύτερα να μην κατεβαίνει υποψήφιος” σχολιάζει παλιός αυτοδιοικητικός του Ακρωτηρίου, υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Σκουλάκη στις πρόσφατες εκλογές. Εκλεγμένοι και μη Ακρωτηριανοί έσπευσαν να συναντηθούν στο παλιό τους δημαρχείο μόλις πληροφορήθηκαν για την προθεση της Δημοτικής Αρχής να μετακινήσει τη μοναδική Γραμματέα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Ακρωτηρίου στα Χανιά, στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συγκεκριμένη υπάλληλος, υπήρξε για χρόνια γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα του πρώην Δήμου και θεωρείται μία από τις καλύτερες υπαλλήλους του Δήμου. Κατά κοινή παραδοχή, η απομάκρυνσή της θα σημάνει κυριολεκτικά τη διάλυση του διοικητικού ιστού της Δημοτικής Ενότητας καθώς τα Συμβούλια δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς κοινή γραμματειακή υποστήριξη, η οποια εκτός των άλλων χρησιμοποιείται και σε κοινές συνεδριάσεις όταν συζητούνται μεγάλα προβλήματα του Ακρωτηρίου. Εύλογα συμπεραίνει κανείς λοιπόν, ότι η μετακινηση της υπαλλήλου έχει σαν στόχο να διακόψει τον μοναδικό κρίκο επικοινωνίας μεταξύ των Συμβουλίων που συνεχώς υποβάλλουν κοινά αιτήματα και διαμαρτυρίες για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής...προκαλώντας πονοκέφαλο στη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λιονάκη που προτιμά το “διαίρει και βασίλευε”...
Η αντίδραση των αιρετών ήταν άμεση, κι από όλους τους συνδυασμούς υπογράφηκε η παρακάτω επιστολή προς το Δήμαρχο Χανίων:
Κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου για την Ενότητα Ακρωτηρίου, της 26-07-2011, η οποία και πραγματοποιήθηκε , μας γνωστοποιήθηκε ότι λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να μετακινηθεί η δημοτική υπάλληλος κα Βλαχούλη Καλλιρρόη , προκειμένου να εξυπηρετήσει τις εκεί ανάγκες. Κύριε Δήμαρχε,
Για τη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου θεωρούμε ότι είναι σαφέστατα θέμα λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων η ύπαρξη της παραπάνω δημοτικής υπαλλήλου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Κοινότητες και οι εργασίες που αυτές κάνουν καθώς και οι πληροφορίες που συνεχώς χρειάζεται να ληφθούν για οποιοδήποτε θέμα.
Παρακαλούμε λοιπόν στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κεντρικού Δήμου να αποτραπεί η παραπάνω μετακίνηση, σε μια Ενότητα, η οποία εξυπηρετεί πολύ κόσμο με τα κάθε λογής προβλήματα του που περνούν καθημερινά μέσα από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Όλοι οι Πρόεδροι και τα μέλη των Κοινοτήτων της Ενότητας Ακρωτηρίου δεν συμφωνούν στη μετακίνηση της παραπάνω υπαλλήλου, η οποία να επισημάνουμε ότι γνωρίζει τα θέματα του Ακρωτηρίου, διότι ήταν πέντε χρόνια στη Γραμματεία του Δ. Σ. , και επειδή μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους, θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να το αποτρέψουμε.
Παρακαλούμε να αποδεχθείτε τη δική μας γνώμη ώστε να αποδειχθεί ότι τουλάχιστον το Πρόγραμμα “Καλλικράτης” που αναφέρεται στην αποκέντρωση, λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση.
Παρακαλούμε πολύ να άρετε την απόφασή σας, ώστε να αποδείξετε ότι υπάρχει σεβασμός στα Συμβούλια και στην Κοινωνία του Ακρωτηρίου.
Ακολουθούν οι υπογραφές των Προέδρων και των μελών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Ενότητας και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Παπαδάκη.”

Περισσότερα | στη σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates