7/5/12

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΑΣΚΟ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ολοκληρωτικό φιάσκο αποδείχτηκε η διοργάνωση των εκλογών και στα Χανιά.
Ψεύτης ολκής, ή ανίδεος; Την ώρα που σε πολλά εκλογικά τμήματα των Χανίων κινδύνευε να σταματήσει η εκλογική διαδικασία, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης δήλωνε θρασύτατα στα τοπικά ΜΜΕ:
"Ήταν από τις πιο ήρεμες εκλογικές διαδικασίες στον Νομό. Δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα. Όλα κύλησαν ομαλά. Δεν είχαμε κανένα επεισόδιο ούτε ελλείψεις στη διαδικασία."
 Η πλήρης άγνοια της πραγματικότητας ή μάλλον, η εντύπωση ότι μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει στους δημοσιογράφους και να τον πιστεύουμε όλοι, δείχνει σε ποιό σημείο έχει φτάσει η διαπλοκή ανάμεσα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και τα τοπικά ΜΜΕ.

Η πραγματικότητα είναι ότι η διοργάνωση των εκλογών αυτών, σε πανελλαδικό επίπεδο αποδείχθηκε φιάσκο, δείχνοντας όχι την πλήρη ανικανότητα της παράνομης κυβέρνησης να τις διοργανώσει, αλλά και τις διαθέσεις της ίδιας και της τρόικας να....τις αναστείλουν πάση θυσία. Σε τοπικό επίπεδο, όπου υπήρξε συγχώνευση εκλογικών τμημάτων προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες, η διαδικασία ήταν απολύτως διαβλητή, αφού στα περισσότερα εκλογικά τμήματα επικρατούσε χάος, με τους πολίτες να κάνουν ουρές ΜΕΣΑ στα εκλογικά τμήματα, αφού οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι γραμματείς και τα ελάχιστα (έως ανύπαρκτα) μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν προλάβαιναν να γράφουν ψηφοφόρους και να φτιάχνουν τα πακέτα με τα ψηφοδέλτια. Σε πολλά εκλογικά τμήματα ο πανικός ήταν τέτοιος, που οι ψηφοφόροι έμπαιναν μέσα, διάλεγαν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια, έπαιρναν μετά το φακελάκι και ψήφιζαν, οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες, οι κάλπες ήταν λιγες και στην παραγματικότητα, οι εκλογές ολοκληρώθηκαν  μόνο χάρη στο φιλότιμο των ψηφοφόρων που έμεναν εθελοντικά να βοηθήσουν και των εκλογικών αντιπροσώπων των αντιμνημονιακών κομμάτων που ανέλαβαν το έργο της εφορευτικής επιτροπής (εμφανής ήταν η απουσία των αντιπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) , αλλά κυρίως, στον επαγγελματισμό και τις υπεράνθρωπες θυσίες των περισσότερων δικαστικών αντιπροσώπων. Φυσικά, η ανοργανωσιά αυτή έπαιξε ρόλο ακόμα και την τελευταία στιγμή στις εκλογικές διαθέσεις των αναποφάσιστων.


Τα δείγματα γραφής της άθλιας διοργάνωσης που καταγγέλθηκαν από επόπτες  και υποψηφίους των αντιμνημονιακών κομμάτων ήταν πολλά, με κορυφαίο αυτό που καταγγέλθηκε και σε μας και στο συνάδελφο Γιώργο Κώνστα από τα Χανιώτικα Νέα: 
 "δύο τμήματα ετεροδημοτών που ψήφιζαν στα σχολεία της πρώην ΑΒΕΑ απουσίαζαν ψηφοδέλτια 12 μικρών κομμάτων και 16 ανεξάρτητων υποψηφίων. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης οι συνδυασμοί είχαν ειδοποιηθεί προκειμένου να στείλουν ψηφοδέλτια που ήταν στην Αθήνα ωστόσο δεν το έκαναν. Πάντως από ορισμένα από τα κόμματα κατατέθηκαν ενστάσεις. «Μας ενημέρωσε μια ψηφοφόρος ετεροδημότης ότι δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια. Ερχόμενοι είδαμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια 12 κομμάτων και 16 ανεξάρτητων υποψηφίων. Σε ερώτησή μας προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους είπαν ότι από χθες ήταν ενημερωμένοι, δεν είχαν παραλάβει τα ψηφοδέλτια, είχαν ενημερώσει την Περιφέρεια που δεν έκανε τίποτα», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' η κα Ιωάννα Χαϊδεμενάκη υποψήφια με τον συνδυασμό του 'ΟΧΙ'.
Όπως επεσήμανε η κα Χαϊδεμενάκη «θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα γιατί όπως διαπιστώσαμε τα ψηφοδέλτια που λείπουν δεν είναι ψηφοδέλτια οποιουδήποτε κόμματος ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ και αυτό ίσως είναι εσκεμμένο. Αυτό ξέρουμε ότι έγινε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εμείς έχουμε ενημερώσει κεντρικά και θα προχωρήσουμε σε ένσταση και στα δύο εκλογικά τμήματα και στην Περιφέρεια».
Πάντως από πλευράς Περιφέρειας με την οποία επικοινώνησαν τα 'Χ.Ν.' αυτό που αναφέρθηκε ήταν ότι τα κόμματα είχαν ενημερωθεί από το βράδυ του Σαββάτου για το ότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια προκειμένου να στείλουν από την Αθήνα και ένα εξ αυτών μάλιστα έστειλε ακτοπλοϊκώς δέμα που έφτασε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.

 ΟΙ 'ΠΕΙΡΑΤΕΣ'
Το… μεσημέρι εφοδιάστηκε με ψηφοδέλτια του 'Κόμματος Πειρατών Ελλάδας', το 273ο ε.τ. στον Αγ. Ιωάννη και γι’ αυτό προχώρησε σε καταγγελία το κόμμα. Όπως επεσήμανε ο υποψήφιος του κόμματος κ. Αντώνης Τροχαλάκης, ενημερώθηκε από φίλο του κόμματος ότι δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο ανάμεσα σε αυτά που μοιράζονταν στους ψηφοφόρους. Όπως διαπιστώθηκε από λάθος τα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν είχαν μπει στον σάκο με τα ψηφοδέλτια. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τον δικαστικό αντιπρόσωπο με αποτέλεσμα μέχρι το μεσημέρι να  μην έχει δοθεί κανένα στον κόσμο που προσερχόταν να ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα.

Τα Χανιώτικα Νέα κλήθηκαν και από μένα που ξεκίνησα ως επόπτης του ψηφοδελτίου του ΟΧΙ στα εκλογικά τμήματα του Ακρωτηρίου για να καταλήξω ως εκλογικός αντιπρόσωπος σε ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα - το 180 του Αρωνίου. Οπως διαπίστωσε μόνος του ο Δημοσιογράφος  «Σε εκλογικά τμήματα στα Κουνουπιδιανά και όχι μόνο δεν υπάρχει Εφορευτική Επιτροπή παρά μόνο δικαστικός αντιπρόσωπος ή γραμματέας της Εφορευτικής με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να τους βοηθούν ενίοτε οι εκπρόσωποι των κομμάτων ή οι ψηφοφόροι που απλά περνάνε απ’ έξω. Κλήθηκε η Αστυνομία που έχει την ευθύνη να φέρει τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εδώ και δεν έδωσε το παρών».

Περιστατικό πιθανής καλπονόθευσης καταγγέλθηκε και σε εκλογικό τμήμα της Χαλέπας.
Κατά τ' άλλα, αφήστε τον κ. Βουλγαράκη να τα βλέπει "όλα ομαλά".....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates