31/1/13

Αγώνα για κουκούλωμα του Σκανδάλου Λαγκάρντ δίνει ο Μίστερ C4I Μαρκογιαννάκης

Αγώνα δίνει ο Χρήστος C4I Μαρκογιαννάκης για το κουκούλωμα του σκανδάλου της λιστας Λαγκάρντ.  Ο βουλευτής των Χανίων που "ανέλαβε" ως αναμάρτητος να σώσει τη συγκυβέρνηση από το σκάνδαλο ως πρόεδρος της Προανακριτικής για το θέμα, "επιχειρεί να δημιουργήσει τεχνητη ένταση απαγορεύοντας να απαντηθούν πολύ κρίσιμες για τη διερεύνηση ερωτήσεις" όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αναφορά της προς τον Πρόεδρο της Βουλής όπου καταγγέλει ακόμα και την έκφραση απειλών για τη σωματική της ακαιρεότητα από συναδέλφους της.



πηγή newsbomb
Μηνύματα ακόμη και ότι θα τη δείρουν (!) στέλνουν κάποιοι στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως καταγγέλλει και η ίδια, προφανώς για να κάμψουν την αποφασιστικότητά της να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο σχετικά με τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στο «μείζον» θέμα που δημιούργησαν συγκεκριμένα media επειδή, στο πλαίσιο της προανακριτικής, η ίδια επέμεινε στην εξονυχιστική εξέταση του πρώτου μάρτυρα, του πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, στα χέρια του οποίου παραδόθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ο αρχικός φάκελος που περιείχε το cd με τη λίστα Λαγκάρντ. Κάποιοι, αντί να επαινέσουν τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό μάρτυρα, θεώρησαν «είδηση» ότι οι υπόλοιποι βουλευτές «ενοχλήθηκαν» επειδή η εξέταση διήρκεσε 1,5 ώρα. Προφανώς, θα είχαν άλλα πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν από τη διερεύνηση του σκανδάλου-μεγατόνων. Ισως τους ενδιέφερε περισσότερο το καφενείο της Βουλής…
Σα να μην έφτανε αυτό, είδαν το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε βουλευτές οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλούσαν τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με ξυλοδαρμό, αν συνεχίσει έτσι. Η κυρία Κωνσταντοπούλου αντέδρασε άμεσα τονίζοντας ότι παρά τα άθλια αυτά μηνύματα η ίδια θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Η κ. Κωνσταντοπούλου απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεΐμαράκη κοινοποιώντας δημοσίευμα ιστοσελίδας με τίτλο «Άγριοι καυγάδες στην Προανακριτική με επίκεντρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».
Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί στον πρόεδρο της Βουλής πως το δημοσίευμα αναφέρεται σε «υποτιθέμενους διαλόγους» που πάντα – όπως αναφέρει – συνοψίζονται σε κόντρα βουλευτών της κυβέρνησης με την ίδια.
Η κ. Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ότι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση διακόπτουν συνεχώς την εξέταση μαρτύρων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης επιχειρεί να δημιουργήσει τεχνίτη ένταση απαγορεύοντας να απαντηθούν πολύ κρίσιμες για τη διερεύνηση ερωτήσεις.
Ολόκληρο το περιεχόμενο της δήλωσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:
«Το ότι ενοχλώ επειδή κάνω τη δουλειά μου, το έχω καταλάβει.
Το ποιοι ενοχλούνται όταν κάνω τη δουλειά μου, το έχει καταλάβει το Πανελλήνιο.
Και σίγουρα το έχουν καταλάβει οι αναγνώστες των «πονημάτων» του κ. Γιάννη Πρετεντέρη, του κ. Δημήτρη Μητρόπουλου, του κ. Στέφανου Κασιμάτη, των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Καρφί» και όσων άλλων «γνωστών-αγνώστων» «μέσων» και κονδυλοφόρων υψώνουν εργολαβικά ένα παραπέτασμα παραπληροφόρησης και λάσπης προκειμένου να μην μάθει ποτέ ο Ελληνικός λαός την αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Από τον Οκτώβριο 2012, τα χαλκεία της παραπληροφόρησης αποπροσανατόλιζαν την κοινή γνώμη από την διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δίνοντας έμφαση στην «αγανάκτηση» διαφόρων εναντίον μου. Τότε οι «αγανακτούντες» ήταν ο κ. Νεράντζης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο κ. Βενιζέλος. Και πάντοτε η κοινή γνώμη δεχόταν υπερπληροφόρηση για τους «άγριους καβγάδες», με κακόγουστη αναπαραγωγή σκαιών ύβρεων εναντίον μου και σχεδόν μηδενική πληροφόρηση για όσα συνταρακτικά αποκαλύπτονταν στην Επιτροπή, μετά από επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ.
Σήμερα, επαναλαμβάνεται η ίδια κακέκτυπη συνταγή, με άλλα πρόσωπα στη θέση των «αγανακτούντων».
Δεν θα έκανα καμμία δημόσια δήλωση σχετικά, εάν δεν δημοσιευόταν, αργά χθες το βράδυ [30.01.2013, ώρα 00.37], η εξής περικοπή, στην ιστοσελίδα iefimerida, με τίτλο «Άγριοι καυγάδες στην Προανακριτική με «επίκεντρο» την Ζωή Κωνσταντοπούλου»:
«Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο. ¨Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε…¨ σχολίαζαν»
Επειδή αυτή η αναφορά, με τη μέθοδο της ανωνυμογραφίας, σε επίσημη ιστοσελίδα, συνιστά ευθεία απειλή εναντίον μου, προκειμένου να μην πράξω το καθήκον μου ως μέλος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και επειδή υπάρχει ρητή αναφορά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη απειλή προέρχεται από βουλευτές της Επιτροπής, που οραματίζονται «ξύλο με κλειστά τα φώτα», για «να μη συνεχίσω έτσι» ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής και από τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν για να διαλευκανθεί ποιοι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να φιμωθεί, ακόμη και με τη βία, ένας βουλευτής που επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και ποιος είναι ο δημοσιογράφος (αν πρόκειται περί δημοσιογράφου) που αναπαρήγαγε ανωνύμως την απειλή από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι όλοι οι βουλευτές της Κυβέρνησης, με την εξαίρεση ενός, λειτούργησαν εμπρηστικά και προς προσωπική στοχοποίησή μου, σε όλη τη διάρκεια όχι μόνον της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αλλά και των προηγούμενων, και αυτό συνιστά γεγονός συναφές που δεν μπορεί να εκφύγει της διερεύνησης.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες απειλές δεν πρόκειται να με κάμψουν στην άσκηση των καθηκόντων μου, τα οποία θα συνεχίσω να εκτελώ κατά συνείδηση, όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Θέτω προ των ευθυνών τους τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη και τους βουλευτές της Κυβέρνησης που συμμετέχουν σε αυτήν, για αυτό το δημοσίευμα και για τις δημοσιευόμενες απειλές περί ξύλου, που δημοσιεύεται ότι εκπορεύονται εκ μέρους «βουλευτών της Επιτροπής, που μίλησαν με δημοσιογράφους».
Ό,τι και να κάνουν τα όποια κέντρα και οι εξωθεσμικοί μηχανισμοί τους, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates