7/1/13

Ας τελειώνουμε επιτέλους, μ' αυτό το MEGA...

Το ίδιο το χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει το MEGA και τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ αναρτώντας την ανακοίνωση της εταιρείας για τη σύναψη δανείου 98 εκ.

Για την κοινή γνώμη είναι πια ξεκάθαρο: η φανατική προπαγάνδα που ασκουν τα ΜΜΕ του Τηλέτυπου υπέρ των μνημονίων και κατά του ΣΥΡΙΖΑ,  "πληρώθηκε" αδρά.... Το οτι ένα παράνομο κανάλι, σε κατάσταση χρεοκοπίας, μπορεί να παίρνει ένα υπέρογκο δάνειο αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, είναι πολύ προκλητικό.

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Για τον Μπόμπολα φυσικά!


Τα δημοσιεύματα του REUTERS και του STERN που αποκαλύπτουν στη διεθνή κοινή γνώμη το ρόλο των λίγων "οικογενειών" που διοικούν την Ελλάδα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για το Μπόμπολα και τους άλλους νταβατζήδες των ελληνικών κυβερνήσεων, που δεν μπορούν πια να καλυφθούν πίσω από το ίδιο τους το σύστημα.

Κι ο ασκός, δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα, μια και είναι πολλοί αυτοί που περίμεναν στη γωνία για ένα λάθος.
Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο πολύ έχει χτυπηθεί από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης άδραξε την ευκαιρία για ρεβάνς και πολύ καλά έκανε, με ένα τριπλό "χτύπημα": 
Συνδυάζει τη σύναψη δανείου του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ με τη μνημονιακή προπαγάνδα που ασκεί το MEGA, τη λίστα Λαγκάρντ και το Βενιζέλο, δίνοντας για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες την πραγματική διασταση της διαπλοκής στην Ελλάδα:
"Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.
Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
-       Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;
-       Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
-       Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;
-       Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου  ύψους, την  έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού."

Ακολούθησε όπως ήταν φυσικό, η απάντηση:
"Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα...

Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.

Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν.

Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
"
Ελα όμως, που υπάρχουν κάποιοι που το ψάχνουν το πράγμα....έτσι, το ramnousia.gr αποκάλυψε ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών που αναφέρεται στη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου.
"H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ.  Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας."


Πυρά κατά του MEGA εξαπέλυσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, πραγματοποιώντας παρεμβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε το MEGA πως αρνήθηκε να διαβάσει την πλήρη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που προέβαλε, συμπληρώνοντας ότι η ανακοίνωση δεν απαντά στο ερώτημα της Κουμουνδούρου για το «βασικό μέτοχο» του καναλιού της Μεσογείων.
Και σαν να μην εφτανε αυτό , μετά από σχετική επιστολη του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΕΣΡ, η αρχή καλεί το MEGA να δώσει εξηγήσεις για τη μη ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ:
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής: 
"Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ . Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας . Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης ."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates