18/12/13

Φεύγουν τελικά άπραγοι και εξαπατημένοι οι άστεγοι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Από τον Αννα στον Καϊάφα πριν τους σταυρώσουν, σέρνουν τους άστεγους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης οι "αρμόδιοι". Το θέμα "εξαφανίστηκε" ως διά μαγείας από την τοπική επικαιρότητα κι όλοι φαντάζονται ότι βρέθηκε η λύση, όμως αυτό που βρέθηκε είναι ένας τρόπος να κοροϊδεύουν τα παιδιά, μέχρι να "ξεκουμπιστούν" και να φύγουν από τον τόπο μας. Διότι, αφού δεν έχουν λεφτά να νοικιάσουν, είναι ακατάλληλα και για να μορφωθούν.
Οπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των φοιτητών, αφού η Πρυτανεία τους είπε πως "συνομιλεί" με την Περιφέρεια και υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα χρήματα, πήγαν στον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη, που τους το διέψευσε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοια κονδύλια κι ότι δεν μπορεί να μεταφέρει πιστώσεις - όπως ας πούμε τα 400 τόσα χιλιάρικα για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας - από τον ένα κωδικό στον άλλο.
Το μόνο που έμεινε να κάνουν οι φοιτητές είναι να πάνε στο Δήμαρχο Χανίων και να του ζητήσουν να "πιέσει" με τον τρόπο που ο ίδιος μόνο ξέρει, δηλαδή "πιάνοντας από το πέτο τους υπουργούς που τους ξέρει όλους" και επίσης, να τους εξηγήσει γιατί ενώ ανέχεται τόσα αυθαίρετα δημόσια κτίρια στο Δήμο του, αδυνατεί να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα του πρώην ΘΨΠΧ για να παραχωρηθούν ως φοιτητική εστία.
Οι φοιτητές έληξαν την κατάληψη του ΕΛΚΕ, ώστε να μην υπάρχει η δικαιολογία από την πρυτανική αρχή ότι "δεν μορεί να κάνει τίποτα όσο διαρκεί η κατάληψη" και τώρα περιμένουν. Αλλά, όπως τους είπαν, θα περιμένουν μετά τις γιορτές και αν....
Κατ' ευφημισμόν γιορτές για τα παιδιά αυτά, που, μετά από τόσον αγώνα για να περάσουν στις σχολές τους, βλέπουν τώρα όλα τους τα όνειρα να γκρεμίζονται, σκύβουν το κεφάλι και ετοιμάζονται να γυρίσουν πίσω στο σπίτι για πάντα, ηττημένοι.

1 σχόλιο:

  1. Για την αναπαλαίωση της κατοικίας του Μίκη Θεοδωράκη ή για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της περιφέρειας που λόγω συνθηκών δεν είναι και προτεραιότητα, οι τοπικοί μας άρχοντες βρήκαν τα χρήματα. Για να βοηθήσουν τα παιδιά να σπουδάσουν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Του χρόνου θα μας καλοπιάνουν για την ψήφο μας, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates