24/1/14

Προεκλογικά θυμήθηκε το Φρούριο Ιτζεδίν ο κ. Σκουλάκης

Την παραχώρηση της χρήσης του φρουρίου Ιτζεδίν από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ.) στο Δήμο Χανίων ζητά με επιστολή, που απέστειλε την Τετάρτη 22/1/2014, ο Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου. 
Πώς το θυμήθηκε το θέμα τέτοιες μέρες, απορίας άξιον είναι. Γιατί για το Φρούριο του Ιτζεδίν έχουνε γίνει κουβέντες εδώ και χρόνια και δε φέρανε αποτέλεσμα - ο ίδιος το λέει. Τέλος πάντων, σπέκουλα να γίνεται: 


Στην επιστολή του - την οποία κοινοποιεί στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και στον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ Κ. Μανιατόπουλο - ο κ. Σκουλάκης υπογραμμίζει ότι έπειτα από την παραχώρηση της χρήσης θα πρέπει να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Υπουργείου Πολιτισμού για την εκπόνηση μελέτης άμεσης επισκευής και αποκατάστασης του Μνημείου καθώς και ανάδειξης του - σε συνεργασία και με το Υπουργεία Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πολιτισμού - ως επισκέψιμου χώρου ιστορικής μνήμης αλλά και ως χώρου τέχνης και πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Χανίων στην επιστολή του, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορικότητα του Φρουρίου, ενώ επισημαίνει και το γεγονός ότι σήμερα το μνημείο είναι μη επισκέψιμο για το κοινό εξαιτίας της επικινδυνότητας των κτιρίων και της εγκατάλειψης των χώρων του Φρουρίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων επανέρχεται στο θέμα της προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του Φρουρίου Ιτζεδίν, έπειτα από σειρά προηγούμενων επιστολών του, από το 2011 έως και σήμερα.

Με την πεποίθηση ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημά του Δήμου Χανίων, αναμένουμε την απάντηση σας, επισημαίνοντας σας ότι η Πολιτεία έχει ιστορική ευθύνη να διασώσει το Φρούριο Ιτζεδίν αναδεικνύοντας το ως σύμβολο εθνικής αναφοράς αλλά και ως χώρο πολιτισμού και προώθησης των ιδεωδών της δημοκρατίας και της ελευθερίας”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates