21/1/14

Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Κρήτη και η αντίδραση της Περιφέρειας στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Την αντίδραση της στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη «κλειστή» θάλασσα της Μεσογείου επαναδιατύπωσε η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της Επιτροπής Περιβάλλοντος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή. Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή μετά από αίτημα του Περιφερειακού συμβούλου Αλέκου Ξωμεριτάκη όπου ο κ. Καλογερής ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις επιστολές του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη καθώς και για τις ενέργειες συνεργασίας με άλλες όμορες Περιφέρειες της Μεσογείου για συντονισμένη αντίδραση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διεθνείς Οργανισμούς. Η επιτροπή επικρότησε ομόφωνα τις μέχρι τώρα ενέργειες του Περιφερειάρχη Κρήτης και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της για την συνέχεια των προσπαθειών για την πλήρη αποτροπή της επιχείρησης καταστροφής.
Για το θέμα που προκαλεί αντιδράσεις σε φορείς, επιστήμονες, οργανώσεις και πολίτες ο Περιφερειάρχης μέσω των επιστολών του εξέφρασε την αντίδραση-ανησυχία όλων για τον κίνδυνο περιβαλλοντικής απειλής του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου και ζήτησε να αποτραπεί εντελώς η συγκεκριμένη επιχείρηση καταστροφής.
Επίσης στην συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά για έντεκα μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σημαντικών υποδομών και παραγωγικών δραστηριοτήτων σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.
Στο τομέα των μεγάλων υποδομών, πιο συγκεκριμένα γνωμοδότησε θετικά για α) έργα επέκτασης – βελτίωσης του Κρατικού Αερολιµένα Χανίων «Ι. ∆ασκαλογιάννης», β) έργα επέκτασης – βελτίωσης του Λιμένα Κολυµβαρίου γ) για τον Οδικό Άξονα Ηρακλείου - Ιεράπετρας. Εξετάστηκαν επίσης οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων τεσσάρων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων οικισμών, για μελέτες παραγωγικών δραστηριοτήτων κ.α. Τέλος θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας και αποθήκευσης αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates