19/2/14

Ψήφισμα της Ολομέλειας της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" για τον ΕΟΠΥΥ

Η Ολομέλεια της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" καταγγέλει στο χανιώτικο λαό την αποδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την κυβέρνηση, την απόλυση 8.500 εργαζομένων στο χώρο του ΕΟΠΥΥ και τη διάλυση των Δημόσιων Δομών Υγείας σε μία εποχή κατά την οποία η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα χρειάζεται ενίσχυση.

Σήμερα ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση λόγω της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης και ενώ κάθε μέρα γεννιόνται νέοι ανασφάλιστοι, φτωχοί και ανήμποροι, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, κατεδαφίζοντας και αυτές τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρειχε μέχρι σήμερα. Με απλά λόγια καταργεί τη δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας!
 
Η καταστροφική πολιτική που προωθείται στον Τομέα της Υγείας, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα προς πώληση. 
Η "Πρωτοβουλία Πολιτών" θα αγωνιστεί με τους πολίτες των Χανίων και όλο τον ελληνικό λαό για:
  • Να μην διαλυθεί η δημόσια ΠΦΥ
  • Να σταματήσει το "χαράτσι" στους ασθενείς για επισκέψεις - φάρμακα - εξετάσεις
  • Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας και η προωθούμενη εκχώρηση στις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας.
  • Να προωθηθεί εθνικός σχεδιασμός για την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (κομμάτων - φορέων - πολιτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates