17/3/14

Οι Ποδηλάτρεις ξεφτιλίζουν (ξανά) τη δημοτική αρχή (video)

Βάψιμο ποδηλατοδρόμου έξω από το δημαρχείο Χανιών το Σάββατο 15/3. Διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες μετακίνησης πεζών, ΑΜΕΑ, μαμάδων, ποδηλατών και την έλλειψη δικτύου ποδηλατοδρόμων από την συλλογικότητα ΠοδηΛάτρης. Που γι άλλη μια φορά εκθέτει και ξεφτιλίζει τη δημοτική αρχή, με την ειλικρίνια ενός κινήματος της πόλης που θέτει τη δική του ατζέντα στο προεκλογικό τοπίο.
"Δεν μπορούν να κινηθούν οι πεζοί στα πεζοδρόμια είτε γιατί δεν υπάρχουν είτε γιατί ο δήμος εδώ και χρόνια μοιράζει δικαιώματα στους καταστηματάρχες και όχι υποχρεώσεις! Τόσα χρόνια κανένα σοβαρό κυκλοφοριακό έργο. Μελέτες έτοιμες στα συρτάρια του Δήμου, στα τοπικά συμβούλια. Βάφτισαν ως συγκοινωνιολόγους υπάλληλους του δήμου που μάλιστα μπλόκαραν αναπλάσεις, γιατί απλώς οι μελέτες προέβλεπαν ποδηλατόδρμους!», γράφουν σε ανακοίνωσή τους οι Ποδηλάτρεις.
«Η δημοτική αρχή μας απέδειξε ότι δεν διαθέτει όραμα, διάθεση και κυρίως συνέπεια στο πρόγραμμά της. Περιμέναμε τέσσερα χρόνια τα ποδήλατα πόλης, το ποδηλατοδρόμιο, το εγκεκριμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Ένα μικροσκοπικό δείγμα (οδός Πειραιώς) του ποδηλατοδρόμου «Ηρώων Πολυτεχνείου – Κολυμβητήριο» κατασκευάστηκε κι αυτό είναι επικίνδυνο προς χρήση».
Οι διοργανωτές που καλούσαν  "να μην παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτοί που συνέβαλλαν σε αυτό το χάος" "έκραξαν" το Δήμαρχο που πέρασε από κει μπαίνοντας στο Δημαρχείο φωνάζοντάς του "ντου! ποδήλατα παντού!". Να δούμε τί προτάσεις έχει τώρα για την πόλη, ο κ. Σκουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates