10/5/14

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για το Ακρωτήρι!

Υποδομές - Υπηρεσίες

Ενταξη Κουνουπιδιανών στο Σχέδιο Πόλης
Οδοποιία: Βελτίωση της οδικής σύνδεσης του Ακρωτηρίου με Χανιά – ΒΟΑΚ και Ολοκλήρωση και διεκδίκηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης του δρόμου Κουμπελή – Καλαθάς – Σταυρός, υλοποίηση της παρακαμπτήριας Μουζουρά με πληρωμή των αποζημιώσεων.
Υδρευση: Πρώτη προτεραιότητα στην αντικατάσταση των υπολοίπων αγωγών αμιάντου
Εξωραϊσμοί: Ανάπλαση κεντρικών δρόμων του Σταυρού με δενδροφυτεύσεις και εξωραϊστικά έργα (πεζοδρομήσεις, φωτισμός, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων κ.α.)
Πεζοδρόμηση παραλιακού δρόμου Μαραθίου
Υπηρεσίες: Διεκδίκηση για τη λειτουργία υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Ακρωτήρι και αστικοποίησης των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Διεκδίκηση από τον ΟΤΕ της κατασκευής νέων γραμμών για τη συμμετοχή στο δίκτυο άλλων εταιρειών, διεκδίκηση επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Στερνών.
Σχολική Στέγη – Πρόνοια: Διεκδίκηση νέου Γυμνασίου και κατασκευή του σε οικόπεδο του Δήμου, Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, αξιοποίηση του κτιρίου Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες. Καταγράφουμε τις ανθρωπιστικές ανάγκες των κατοίκων μας και ανεβάζουμε κάποιες κοινωνικές δομές εδώ, ό,τι χρειαστεί.
Επέκταση – δημιουργία νέων νεκροταφείων
Καταγραφή των Δημοτικών Κτημάτων εντός των οικισμών και προσπάθεια για αξιοποίησης τους με αντίστοιχες μελέτες σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων- χρηστών του Δημοσίου –Δημοτικού χώρου-(πχ παλαιά Κοινοτικά γραφεία –παλαιά εγκαταλελειμμένα σχολικά κτίρια).
Συγκοινωνία: Ανάπτυξη ενδοδημοτικής συγκοινωνίας με γραμμή και στο Ακρωτήρι.
Κυκλοφοριακό: Κυκλοφοριακή μελέτη και ρύθμιση χώρου στάθμευσης στα Κουνουπιδιανά.
Διεκδίκηση για αξιοποίηση μέρους του Κλειστού Κολυμβητηρίου ως χώρο εκδηλώσεων με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και διεκδίκηση χρηματοδότησης με δυναμικές κινητοποιήσεις για την ολοκλήρωση του Ποδηλατοδρόμιου.

Περιβάλλον

1) Διεκδίκηση & Απαίτηση εφαρμογής περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης των υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά περιοχών όπως αυτές θα καταγραφούν στην ΔΕ Ακρωτηρίου.
Ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. του ενιαίου Δήμου, με απαραίτητη ασφαλιστική δικλείδα για τη μη περαιτέρω εγκατάσταση οχλουσών δραστηριοτήτων στο Ακρωτήρι.
Αποκατάσταση όλων των παλιών λατομείων και διεκδίκηση απόφασης για την οριστική εγκατάλειψη και μη επέκταση της λατομικής ζώνης.
Επανένταξη του ορεινού όγκου στο NATURA 2000
Αμεσος έλεγχος για περιβαλλοντικές παραβάσεις από όλες τις εγκαταστάσεις οχλουσών δραστηριοτήτων στο Ακρωτήρι και επιβολή προστίμων.
Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης και ηχορύπανσης στο Ακρωτήρι
Απαγόρευση εγκατάστασης άλλων κεραιών στην περιοχή του Χωρδακίου.
Ελεγχος για το αν τηρείται η διακρατική συμφωνία από τις Βάσεις για το Περιβάλλον
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηχορύπανσης
Αίτηση για μετεγκατάσταση της οχλούσας δραστηριότητας των Δεξαμενών Καυσίμων Αγίου Ονουφρίου σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία & παράλληλα έλεγχος για την τήρηση
2) Παρεμβάσεις ανάδειξης – αξιοποίησης φυσικών μνημείων και αναπλάσεις
Ανάδειξη – καθαρισμός του Φαραγγιού Καλαθά
Ανάδειξη – προστασία των υγροβιότοπων Τερσανά
Συνεργασία με το Δασαρχείο για την ολοκλήρωση και παράδοση του Πάρκου του Ανεμόμυλου στα Καθιανά
Συνεργασία με το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Π.Κ. σε Προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη διατήρηση της χλωρίδας του Ακρωτηρίου
3) Αιγιαλοί –Παραλίες Δ.Ε. Ακρωτηρίου : Εξασφάλιση & Διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών του Δήμου Ακρωτήριου με παράλληλη ανάδειξη του φυσικού κάλλους αυτών μέσα από έργα ανάπλασης & ανάδειξης τοπίου.


Πολιτισμός – Τουρισμός - Aθλητισμός

Κατεύθυνση προς την αξιοποίηση του εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος, με ανάπτυξη του Θρησκευτικού, Φυσιολατρικού και Αθλητικού Τουρισμού με τη Δημιουργία & ανάδειξη Αρχαιολογικών & Πολιτισμικών διαδρομών Ακρωτηρίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς με παράλληλη τουριστική προβολή τους από το Δήμο -Δημιουργία Πολιτιστικής – Φυσιολατρικής Διαδρομής
1)Ανάδειξη πόλων έλξης επισκεπτών στις υποβαθμισμένες Τ.Ε. Χορδακίου, Αρωνίου και Μουζουρά,
Ειδικότερα:
Ανάδειξη του παλαιού Γκαλαγκάδου
Ανάδειξη – αξιοποίηση Περβολίτσας
Δημιουργία Σπηλαιολογικού Πάρκου στον ορεινό όγκο
2)Αποκατάσταση-συντήρηση-ανάδειξη βυζαντινών, ενετικών και νεώτερων μνημείων (εκκλησάκια σε Βόθωνα- Πυθάρι - Αρώνι)
3)Οργάνωση Δημιουργία Πάρκου Αναρρίχησης στον Καλαθά
Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου μεταξύ Αγ. Ονουφρίου – Καλαθά
Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στη Μινώα, Μαραθόσπηλιο και Κατακόμβες στο Μαράθι.
Τοπογράφηση, δημιουργία αρχαιολογικής ζώνης και ανάδειξη του αρχαίου λατομείου στο Σταυρό
Δημιουργία Περιπτέρου Τουριστικών πληροφοριών στο Σταυρό για την προβολή του Ακρωτηρίου
Συνεργασία Δήμου Ιδιωτών για την εκμετάλλευση της Πολιτιστικής – Φυσιολατρικής Διαδρομής με την ενοικίαση ποδηλάτων και πλωτών μέσων για τον περίπλου του ορεινού όγκου
4)Χάραξη ποδηλατόδρομων παράλληλα με τη διεκδίκηση χρημάτων για την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμιου, στις διαδρομές Χωραφάκια – Σταυρός – Τερσανάς και Σταυρός – Αγ. Τριάδα και στις Στέρνες (Αλσύλιο - Περβολίτσα)
Επίσης:
-Καταγραφή των παλιών ασβεστοκάμινων και αναστήλωση όσων είναι δυνατόν να αναστηλωθούν. Οργάνωση ετήσιας εκδήλωσης για την παράδοση του ασβέστη
-Δημιουργία μεγάλου υπαίθριου Θεάτρου σε ένα από τα αποκατεστημένα λατομεία (Μαράθι)
-Ανάπτυξη ειδικού τουρισμού στο Μαράθι με τη διοργάνωση ετήσιου αντιπολεμικού κάμπιγκ
-Ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού με τη διοργάνωση περιβαλλοντικών συνεδρίων – διαχείριση απορριμμάτων – ανακύκλωση κλπ με την υλοποίηση του έργου Κέντρου Περιβαλλοντικού Ελέγχου στο Μουζουρά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates