16/5/14

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Πως τελικά αποδείχτηκε η στήριξη του Μητσοτάκη στο Βάμβουκα

Είναι πολλοί μήνες τώρα, από τότε που ο Τάσος προσπάθησε να φέρει όλο το ΣΥΡΙΖΑ προ τετελεσμένων γεγονότων παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη ενός συνδυασμού που δεν έφτιαξε ο ίδιος, δεν του ανήκε και ήταν μέρος του ισότιμο και εκλεγμένο (και δε δέχτηκε καν να μπει στη διαδικασία την εκλογική).
Κάποιοι καταλάβαμε νωρίς ότι πίσω από αυτή την -αντιαριστερή- τακτική κρύβεται κάποια πολιτική δύναμη που του δίνει ασφάλεια και άνεση στις κινήσεις. Οταν όμως μου βεβαίωσαν και συνάδελφοι αλλά και άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη ότι έγινε συνάντηση με το Βάμβουκα και ότι ο επίτιμος εξέφρασε τη στήριξή του "στο παιδί", κατάλαβα που παν τα πράγματα. Λίγον καιρό αργότερα τα παραπολιτικά του flashnews επιβεβαίωσαν το γεγονός:
"Το τελευταίο παραπολιτικό που κυκλοφορεί είναι ότι ο κ. Τάσος Βάμβουκας μπορεί να μη πάρει το χρίσμα - στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ άλλα θα το πάρει από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κών. Μητσοτάκη.
Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε γεύμα στην έπαυλη του Μόντε Βάρδια, όπου ο Επίτιμος του έδωσε το χρίσμα αλλά και την ευχή του.
Αυτό που δεν κολλάει σ' όλο το παραπάνω είναι, ότι δεν ταιριάζει με το πολιτικό προφίλ και την διαδρομή του Τάσου.
Από την άλλη, ποτέ να μη λες ποτέ στην πολιτική και ειδικά στα Χανιά."

Και μετά ήρθε η διάψευση:
 "Κύριε διευθυντά, με έκπληξη ανέγνωσα ανάρτηση στο «Flashnews.gr» το οποίο διευθύνετε,  δημοσίευμα που υπογράφει συνεργάτης σας (;) καλυπτόμενος πίσω από  τα αρχικά Ι.Μ., όπου αναφέρει ψευδώς ότι συνέφαγα με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, χωρίς να διστάζει, έχοντας προφανείς πολιτικούς στόχους, να αναφερθεί σε αστειότητες περί απονομής χρίσματος  υποψηφίου Δημάρχου Χανίων.
Εκτός δε από την ανωνυμία του, καλύπτεται και πίσω από τα παραπολιτικά κουτσομπολιά που εμφανίζει ως πηγές της πληροφόρησής του.
Δυστυχώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς κάποιοι προφανώς επιλέγουν να θυσιάσουν την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία του μέσου το οποίο ελέγχουν, για να εξυπηρετήσουν εν προκειμένω τις  σκοπιμότητες της Δημοτικής Αρχής που είναι ολοφάνερο ότι υπηρετούν.
Αν σας έχουν απομείνει ψήγματα στοιχειώδους δεοντολογίας, περιμένω από εσάς τουλάχιστον,  να διαψεύσετε τις κατασκευασμένες ειδήσεις του συνεργάτη σας, που διαδίδετε από το μέσον σας.
Απ' ότι φαίνεται η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με την χρήση αθέμιτων μέσων.
Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε. Όσο για τα χρίσματα που αναφέρετε,  αυτά μόνο η κοινωνία των Χανίων μπορεί να τα απονείμει."
Τάσος Βάμβουκας"


Ποιός είχε δίκιο και ποιός άδικο; Και πώς τελικά αποδείχτηκε λίγο μόλις καιρό αργότερα η αναξιοπιστία του Τάσου; Ολα φάνηκαν στο ψηφοδέλτιο!
Γιατί ποιός και με τί κριτήριο θα δεχόταν στο συνδυασμό του ανθρώπους που είναι γνωστό ότι  προέρχονται από το περιβάλλον του Μητσοτάκη, όπως ο κ. Κουκλάκης και ο κ. Φραγκάκης και πολλοί - πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί, όπως η κ. Υψηλάνθη Μπροκαλάκη στα Κουνουπιδιανά, με την οποία γνωριζόμαστε χρόνια - έχει εκλεγεί στο τοπικό Κουνουπιδιανών- και ξέρω ότι δε θα έμπαινε στο συνδυασμό ενός "αριστερού" υποψήφιου εκτός κι αν είχε άνωθεν εντολή.
Κι εγώ κι όλος ο κόσμος λοιπόν, πιστεύουμε ότι η στήριξη του Μητσοτακέικου στο Βάμβουκα εκφράζεται από συγκεκριμένες  τοποθετήσεις υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό του. Από την άλλη, το αναμάζωμα χωρίς κανένα κριτήριο εκτός από το ψηφοθηρικό - διαφόρων προερχόμενων από το συνδυασμό του Σκουλάκη (που υπήρξε καθαρά κομματικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ όπως όλοι θυμόμαστε από το 2010) θυμίζει τη....συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Προσωπικά, ως προοδευτικός κι αριστερός κι ως αυτοδιοικητικός θα ντρεπόμουν να συμμετέχω σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο.
Αλλοι δεν ντρέπονται.
Θα ντραπούν όμως, όταν θα βλέπουν απέξω, τους εκλεγμένους της μιας και της άλλης πλευράς να συγκρούονται για τα συμφέροντα που τάχθηκαν να εξυπηρετήσουν, διαλύοντας ό,τι άφησε όρθιο ο Σκουλάκης στο Χανιά.
Γ. Γυπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates