6/3/15

Ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων, συνεχίζεταιΣυνυπογράφω το παρακάτω κείμενο:
Στα πλαίσια της  “δημιουργικής ασάφειας» της συμφωνίας  με τους δανειστές  οι Γερμανοί  δεν εμποδίζονται να εκβιάζουν για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων  της χώρας στον όμιλο  FRARORT –ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ  μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Χανίων.  Πίσω από αυτό τον εκβιασμό βρίσκονται η αεροπορική εταιρία  lufthansa, το τουριστικό πρακτορείο ΤUΙ, γερμανικοί επιχειρηματικοί κύκλοι π ου αγοράζουν ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την χώρα με στόχο την τον έλεγχο του τουριστικού πακέτου , τα κέρδη του οποίου θα παραμένουν  στην Γερμανία. Το αντίτιμο της ιδιωτικοποίησης   προορίζεται  για την εξυπηρέτηση του  χρέους της Ελλάδας,   και η χώρα μετατρέπεται  σε  τουριστικό φέουδο του Γερμανικού δημοσίου   που συμμετέχει στην  ληστεία που κάποιοι επιμένουν να την θεωρούν επένδυση.
Στα Χανιά η τοπική κοινωνία, η δημοτική κίνηση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» , Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τοπικοί φορείς και κινήματα που αντιτάχθηκαν στην ιδιωτικοποίηση του  Αεδρομίου Χανίων με κινητοποιήσεις και προσφυγή στο Συμβούλιου της Επικρατείας εξακολουθούν να αντιτάσσονται σε αυτήν την εξέλιξη. ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ  ΟΡΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ και σε μας να εξακολουθήσουμε να επιμένουμε στο αγώνα .
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Με το παραπάνω τίτλο επικαιροποιείται η  θέση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου  την οποία δημοσιοποιώ και φυσικά υποστηρίζω.
ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΡΑΣ  - μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χανίων


ΠΕΤΑΕΙ – ΠΕΤΑΕΙ … ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;
Κι όμως πετάει!  Στην εποχή των μνημονίων και του άγριου καπιταλισμού πετάνε και τα αεροδρόμια.  Αναχωρούν για τον μαγικό κόσμο της ιδιωτικής οικονομίας με μόνο στόχο την απογείωση των κερδών των ολίγων. Με πρόφαση την αποπληρωμή των χρεών που αυτοί δημιούργησαν.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ…
Τα Χανιά, σύσσωμο το νησί, όλοι οι πολίτες, έχουμε κάθε λόγο να μην πουλάμε.
*      Γιατί για ένα νησί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια είναι πύλες εισόδου πολιτών και εμπορευμάτων. Και τα κλειδιά ανήκουν σε όλους, στο δημόσιο.
*      Γιατί το αεροδρόμιο Χανίων είναι κερδοφόρο. Βγάζει 10 εκ ευρώ ετησίως.
*      Γιατί με το υφιστάμενο πλαίσιο η επιβατική κίνηση αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο και κάθε αλλαγή θέτει σε κίνδυνο τον πορεία αυτή.
*      Γιατί οι επιμέρους μορφές ιδιωτικοποίησης που έχουν γίνει ως τώρα (στάθμευση, κυλικεία κ.τ.λ.) είχαν ως συνέπεια την αύξηση των τιμών στις υπηρεσίες.
*      Γιατί έχει δρομολογηθεί η επέκταση και βελτίωση των υποδομών στο ύψος των 110 εκ ευρώ. Και ο νέος «επενδυτής» θα το λάβει ως …πεσκέσι.
*      Γιατί υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν παίζουμε.
*      Γιατί ο δημόσιος πλούτος, η γη και οι υποδομές ανήκουν αδιαπραγμάτευτα σε όλο τον λαό.
…ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
 Ήδη στα Χανιά φορείς και συλλογικότητες έχουν δεσμευτεί να αγωνιστούν για να προασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης». Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα συμπορευτεί στον αγώνα αυτό συμμετέχοντας με κάθε τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη αντιστέκεται σθεναρά μέσα κι έξω από τη βουλή στην πώληση. Θεωρεί όμως απαραίτητη, πέρα από την νομική και θεσμική παρέμβαση, την ενεργοποίηση των πολιτών. Καλεί κάθε πολίτη που αγαπά τον τόπο να συμμετέχει σε δράσεις υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Το κίνημα για την υπεράσπιση του αεροδρομίου Χανίων να γίνει κρίκος στην αλυσίδα που ενώνει τις Σκουριές, την Κερατέα, κάθε τόπο που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι έχοντας την λαϊκή εντολή θα επιδιώξει  την ανάκληση κάθε καταστροφικής επιλογής.
ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates