16/5/11

Ελλειμα δημοτικών υπηρεσιών στην περιφέρεια του Δήμου Χανίων

Δυσαρεστημένοι φαίνονται οι Προέρδοι Τοπικών και Κοινοτικών Συμβουλίων στο Ακρωτήρι από την αποδιοργάνωση των Δημοτικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας, και την αποψίλωσή της από οχήματα που ήταν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για την εξυπηρέτηση αναγκών των κατοίκων.
Αφορμή δόθηκε το τελευταίο διάστημα με τα προβλήματα στον τομέα καθαριότητας. Σε άτυπη, κοινή συνεδρίαση όλων των Συμβουλίων του Ακρωτηρίου εκφράστηκαν παράπονα για την έλλειψη καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους ενόψη του Πάσχα, ενώ σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έστειλε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ακρωτηρίου Δημήτρης Παπαδάκης. Ολα τα Συμβούλια συμφώνησαν στο ότι πρέπει να ενταθούν σε καθημερινή βάση οι προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων και την προετοιμασία της δημοτικής ενότητας για το Πάσχα. Οπως αναφέρουν τα πρακτικά, “η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ακρωτηρίου, κάθε χρόνο έγκαιρα ολοκλήρωνε τον καθαρισμό των δρόμων, το ασβέστωμα και ότι άλλο ήταν απαραίτητο σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.”

Επίσης Τοπικά και Κοινοτικά Συμβούλια στηρίζουν το αίτημα του κ. Παπαδάκη, για “την παραμονή του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας στο Ακρωτήρι για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών της ευρύτερης περιοχής υπό την καθοδήγηση του ίδιου, σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων”. Τέλος ζητούν, την παραμονή του ηλεκτρολόγου, του JCB, του φορτηγού για τα ογκώδη, κάποιων εργαλείων όπως τα χορτοκοπτικά, του καλαθοφόρου και των χειριστών τους για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του Ακρωτηρίου σε ό,τι αφορά τον την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό”.

Το πρόβλημα με την αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών στο Ακρωτήρι είναι έντονο, ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση υπαλλήλων που είχαν γνώση των ανθρώπων και των προβλημάτων του πρώην Δήμου με την αχανή έκταση και το δεύτερο σε μέγεθος πληθυσμό στο νομό. “Ταλιμπάν” χαρακτηρίζει τοπικός παράγοντας του Ακρωτηρίου τους νέους “εποίκους” του πρώην Δήμου, περιγράφοντας την “κατάληψη” του δημαρχείου από τη ΔΕΥΑΑ, αλλά και τη διάλυση των υποδομών του.

Αντίστοιχα παράπονα ακούσαμε και στη δημοτική ενότητα Σούδας, η οποία “αποψιλώθηκε” από οχήματα που εξυπηρετούσαν τις καθημερινές ανάγκες “και τώρα δεν ξέρουμε ούτε που βρίσκονται, πάντως η Σούδα δεν εξυπηρετείται” μας είπε παράγοντας της Σουδας.
Και στη Νέα Κυδωνία, τα προβλήματα φαίνεται να είναι πολλά, αφού επιχειρηματίες που βρίσκονται κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου και της παραλίας συζητούσαν λίγο πριν το Πάσχα το να πληρώνουν απο κοινού ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας για να κάνει τη δουλειά του Δήμου, δηλαδή να καθαρίζουν και να σκουπίζουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, και να μαζεύουν τα σκουπίδια από την παραλία, αφού οι υπηρεσίες αυτές “δε φτάνουν μέχρι εδώ” όπως μας είπε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates