14/6/11

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ! "Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις θέσεις των βουλευτών τους" Ταδε έφη βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης

"Ιστορικής σημασίας" δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ.Αυγενάκη στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την οποία, αντί της υποχρέωσης που έχουν οι βουλευτές να λαμβάνουν υπόψην τις απόψεις των ψηφοφόρων τους, προτείνεται το αντίστροφο: το αντίστροφο.... Μήπως οι βουλευτές να εκλέγουν και τους ψηφοφόρους τους;
Απολαύστε το απόσπασμα της σημερινής συνέντευξης τύπου του βουλευτή
Ερ. – Θα μας σχολιάσετε την τακτική των εξωδίκων των πολιτών προς τους βουλευτές;
Απ - Καταρχήν είμαι ενάντια της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα  έχουν σταλεί   ή έχουν προσπαθήσει πολίτες να επικοινωνήσουν με βουλευτές των περιφερειών τους με κάθε τρόπο. Είτε με εξώδικα, είτε με επιστολές, είτε με email, είτε με τηλεφωνήματα.

Είναι υποχρέωση των πολιτών να γνωρίζουν από τους τοπικούς βουλευτές που κατά ένα ποσοστό τους εκπροσωπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο τις θέσεις, τις απόψεις τους και κυρίως ποια στάση θα ακολουθήσουν στις κρίσιμες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Για αυτό το λόγο και αποφάσισα να δώσω αυτή τη συνέντευξη τύπου να ξεκαθαρίσω και ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ποια είναι και ποια θα παραμείνει η στάση μας  και η στάση μου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, , τις αμέσως επόμενες ώρες σε όποια συζήτηση, σε όποιο τραπέζι και αν καθίσουμε σε όποια ψηφοφορία και αν συμμετέχουμε.

Είναι υποχρέωση μας να απευθυνόμαστε με εντιμότητα στους πολίτες με λόγο καθαρό, και να κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε και αυτά που δεν κάνουμε. Για αυτά που λέμε και αυτά που «ξελέμε». Άλλωστε οι πολιτικοί και ιδίως οι βουλευτές κρινόμαστε με το σταυρό προτίμησης, δηλαδή με την εμπιστοσύνη των πολιτών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι υποχρέωση των πολιτών να γνωρίζουν οι εκπρόσωποί τους τι πράττουν και είναι υποχρέωση των πολιτικών να ενημερώνουν τους  πολίτες για το τι προτίθενται να πράξουν ειδικά σε δύσκολες διαδικασίες σε δύσκολες ψηφοφορίες, στις  δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας.    
Περισσότερα | στη σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates