3/1/12

Κινδυνεύει το Φοινικόδασος του Βάι

Τις  καταστροφικές επιπτώσεις στο Φοινικόδασος του Βάι από κηποτεχνικές εργασίες, που δε συνάδουν με την διαχείριση ενός  φυσικού οικοσυστήματος,  επισημαίνουν με κοινή τους ανακοίνωση το  Πανεπιστήμιο Κρήτη και το WWF Ελλάς.
Το Πανεπιστήμιο μάλιστα με έγγραφό του καλεί την Πολιτεία «να μην προχωρήσει σε βαριές και μη αντιστρεπτές παρεμβάσεις».
Η WWF Ελλάς τονίζει και προειδοποιεί πως δεν είναι λύση για το σκαθάρι η χημική καταπολέμηση, ούτε ο δρόμος 2 χιλιομέτρων σε μια περιοχή 200 στρεμμάτων:
Μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο επικεφαλής της οργάνωσης στην Ελλάδα Καλούστ Παραγκαμιάν σημείωσε ότι, οι ενέργειες θα πρέπει να είναι θεσμικές, αποφασιστικές και δραστικές.
Η οργάνωση έχει ήδη ενημερώσει τον Δήμαρχο Σητείας και αναμένει τον προσδιορισμό συνάντησης που θα θέσει κάτω από συγκεκριμένους όρους την όποια παρέμβαση στην περιοχή. 
Αξίζει  να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ο Σύμβουλος Αντώνης Ανηψητάκης απηύθυνε έκκληση για παρέμβαση από τον περιφερειάρχη., τονίζοντας ότι ο στόχος δεν είναι να απορροφηθούν 400.000 ευρώ που θα καταστρέψουν μάλιστα το Βάϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates