8/6/12

Η μεταφυσική διάσταση των εκλογών

του Γιώργη Γυπάκη
Αυτές τις μέρες  η μαχη αυτών των εκλογών έχει πάρει για μένα μια μεταφυσική διάσταση. Εχει γίνει μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό.
Η μνημονιακή πολιτική αντιπροσωπεύει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την επικράτηση του κακού στην ανθρωπότητα, όπου με χρηματοοικονομικά μέσα, μια παγκόσμια συνομωσία που θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο αφανίζοντας το μισό πληθυσμό της γής σπέρνωντας ιούς, καταστρατηγώντας τις ανθρώπινες αξίες και  διαλύοντας τους πολιτισμούς, με τη φτώχεια και τον πόλεμο.
Δεν ήμουν ποτέ υπέρ των συνομωσιολογικών θεωριών, όμως όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να πείθομαι για τη σοβαρότητα θεμάτων όπως ο Διατροφικός Κώδικας και οι αεροψεκασμοί. Και συνειδητοποιώ ότι το πείραμα της Ελλάδας αφορά στην παράκαμψη των χρονικών εμποδίων για την εφαρμογή του ολοκληρωτικού πακέτου αυτής της συνομωσίας - την οποία εξάλλου παραδέχτηκε στην αυτοβιογραφία του ο ίδιος ο Ροκφέλλερ.
Το μνημόνιο είναι το εργαλείο για την εφαρμογή του απόλυτου κακού στην Ελλάδα και αν πετύχει, στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό οτι  με το που άρχισε να εφαρμόζεται ήδη το πρώτο μνημόνιο, άρχισαν να αποκαλύπτονται κι άλλες πτυχές μιας αόρατης εισβολής σε όλα τα επίπεδα, πέραν του οικονομικού και του εργασιακού. Οι αεροψεκασμοί έγιναν συχνότεροι, η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στο διατροφικό κώδικα είναι ταχύτατη - ενώ είχε βαλτώσει για χρόνια - ο έλεγχος του διαδικτύου μέσω της ACTA έγινε αμέσως δεκτός από την ελληνική βουλή ενώ  σε άλλες χώρες γινόταν μεγάλη συζήτηση. Ο έλεγχος των παροχών υγείας με την ιδιωτικοποίηση της και τον έλεγχο της φαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί κλειδί για τον έλεγχο της θνησιμότητας του πληθυσμού, σε συνδυασμό με τις περικοπές στις συντάξεις. Στις περιφέρειες συνειδητοποιήσαμε ξαφνικά ότι οι υποδομές διαχείρισης του υδατικού δυναμικού καταρρέουν και πρέπει να.... ιδιωτικοποιηθούν και να ελεγχθούν. Το ίδιο και το ενεργειακό μας δυναμικό. Αν και χρόνια σχεδιασμένη η μετατροπή της Ελλάδας σε μπαταρία της Ευρώπης, μόνο με το μνημόνιο μπόρεσε να παρακάμψει όλα τα νομικά εμποδια και να μπει σε εφαρμογή με ταχείς ρυθμούς μέσω του Ηλιος. Από τους πρώτους στόχους ήταν το κλείσιμο των περισσότερων επαρχιακών εφημερίδων και το χτύπημα στην ελευθεροτυπία. Ξαφνικά συνηδειτοποιήσαμε την ανάγκη να καταργηθούν τα βιβλία στα σχολειά, ενώ εχει μηδενιστεί η παραγωγή πολιτιστικών αγαθών στη χώρα. Οι τέχνες και τα γράμματα - πφφ, δεν ακούει πια κανείς τίποτα γι αυτά... Ακόμα και η ορθόδοξη εκκλησία, που έχει έναν  τόσο μεγάλο ρόλο στην κοινωνική συνοχή, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης. Αν αμφιβάλλει κανείς για το ότι πρόκειται για γενοκτονία, δεν έχει παρά να συνδυάσει τις συνέπειες όλων αυτών.
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε αφού βρέθηκε τρωτή, με διαλυμένες τις κοινωνικές άμυνες που στηρίζονται στον αξιακό μας πολιτισμό. Βρήκαν δηλαδή μια κοινωνία σε απόλυτη αξιακή και πολιτισμική παρακμή, ένα  λαό διαλυμένο, μια χώρα άρρωστη. Και τη διεμβόλισαν.
Είναι προφανές ότι η μάχη που δίνουμε όλοι  οι συνειδητοποιημένοι Ελληνες είναι μια μάχη του καλού ενάντια στο κακό, μια μάχη για την ανθρωπότητα, που μπορούμε να την κερδίσουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι. Πιστεύω, πως δε συμφέρει καμμία πλευρά το ξεκίνημα ενός πολέμου για την επιβολή του μνημονίου στην Ελλάδα γιατί αυτό θα σημάνει την πλήρη αποτυχία του πειράματος.
Ωστόσο, ας εχουμε κατά νου, για την προστασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας μας ότι μπορεί να χρειαστεί μια επιστράτευση.
Πριν φτάσουμε όμως εκεί - έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη, με ειρηνικό τρόπο, να αποκαταστήσουμε στοιχειωδώς το δημοκρατικό πολίτευμα και ν αρχίσουμε να χτίζουμε από την αρχή,  έναν καινούργιο ελληνικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates