15/6/12

Ο Καζάκης στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ!

Με το πιο κάτω σχόλιό του, που ανάρτησε στο blog του ο ίδιος ο ΓΓ του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, δίνει έμμεσα τη στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη να δουλέψουν τα κινήματα μετά τις εκλογές, μέσα στην κοινωνία, ώστε να αντέξει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση τις πιέσεις. Λέει ο Δ. Καζάκης: 
"Η άνοδος στην πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως με δυνατότητα διακυβέρνησης προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες όχι στο να πάρει ο λαός την εξουσία, αλλά στην ολοκληρωτική διάλυση, αποσάθρωση των πολιτικών δυνάμεων που κατείχαν μέχρι σήμερα την διακυβέρνηση. Κι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμαστεί πολύ. Θα αναγκαστεί να πάρει θέση, ξεκάθαρη, απέναντι στα ζητήματα. Όμως το καθοριστικό για το που θα μας βγάλει η όλη υπόθεση είναι η οργάνωση του ίδιου του κόσμου. Αν δεν υπάρχει οργανωμένη δύναμη στην γειτονιά και στον χώρο δουλειάς που να απαιτεί, να πιέζει, όσο ποτέ άλλοτε, προς τα πάνω και χωρίς να διατυπώνει ξεκάθαρα αιτήματα προς τα που πρέπει να πάει η κατάσταση, τότε η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια σύντομη μεταβατική περίοδος που θα οδηγήσει στην νίκη της πιο μαύρης αντίδρασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ουσιαστικά οργανωμένη βάση. Ούτε μπορεί να αποκτήσει γιατί δεν ξέρει πώς να το κάνει. Το ΚΚΕ διαλύεται και οι άλλες οργανώσεις τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένουν να ζουν στην κοσμάρα τους κάπου μεταξύ Σείριου και Α Κενταύρου. Μόνο το ΕΠΑΜ αυτή την στιγμή διαθέτει την οργανωμένη βάση σε πανελλαδικό επίπεδο που μπορεί, ίσως, να κάνει την διαφορά με δεδομένη την διεισδυτικότητα που έχει σ' όλα τα ιδεολογικά στρώματα της κοινωνίας. Μαζί βέβαια και με τοπικά κινήματα που έχουν αναπτυχθεί. Το πώς θα δουλέψει το ΕΠΑΜ μαζί με τα τοπικά κινήματα μέσα στον κόσμο θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν θα κάνει το βήμα μπροστά ο κόσμος σε συνθήκες όπου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα δέχεται συντριπτικές πιέσεις από μέσα και από έξω."
Αν και θεωρώ λίγο υπερφίαλο το να θεωρεί το 2% ότι έχει πιο οργανωμένη βάση και μεγαλύτερη διεισδυτικοτητα από το 4%, συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα. 
Εχω ήδη σε προηγούμενο άρθρο μου γράψει ότι  την ευκαιρία που μας δίνεται με μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πρέπει να την αδράξουμε, να δουλέψουμε στην κοινωνία πιο πολύ από ποτέ, τώρα που όλα κρίνονται από το αν θα βεβαιώσουμε την ορθότητα της λαϊκής βούλησης.
Τώρα πρέπει να γιγαντώσουμε την εξέγερση. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα, οσο κουρασμένοι κι αν είμαστε.
  Τώρα πρέπει, να ξαναρχίσουμε δουλειά, μέσα στις τοπικές συνελεύσεις, τα συσσίτια, τα μέτωπα ενάντια στα χαράτσια και όσες άλλες πρωτοβουλίες ξεκίνησαν από τους αγανακτισμένους των πλατειών πέρυσι το καλοκαίρι.

Γ. Γυπάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates