27/7/12

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Επειδή το οξύτατο σχόλιό μας  πριν από μέρες  περί διαπλοκής του Δημάρχου Χανίων με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ λόγω της δυνατότητας είπραξης λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ από τα καταστήματα του ΙΝΚΑ προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις, θεωρώ απαραίτητο να κάνω κάποιες διευκρινήσεις:
Η διαπλοκή δε συνίσταται πάντα σε οικονομικές συναλλαγές και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το σχόλιο αναφέρεται στην ηθική πλευρά των πολιτκών  σχέσεων που αναπτύσσουν ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ και καναλάρχη και οι οποίες αντανακλώνται σε μια "εξυπηρέτηση" υποκειμενικής ενημέρωσης από πλευράς της Νέας Τηλεόρασης η οποία στήριξε την εκλογή του κ. Σκουλάκη, κάτι που είναι πασιφανές και πασίγνωστο.
Η έννοια της "προμήθειας" σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται ως παράνομη συναλλαγή, αλλά ως η νόμιμη παρακράτηση που γίνεται κατά την είσπραξη των λογαριασμών δημόσιων φορέων από ιδιωτικούς, όπως γίνεται στις τράπεζες. Είναι νόμιμη προμήθεια. Αν το ΙΝΚΑ δεν παίρνει τέτοια προμήθεια τότε ωφείλουμε συγχαρητήρια στη διοίκησή του, αποτελεί όντως μία σημαντική εξυπηρέτηση για τους Χανιώτες που ψωνίζουν από το ΙΝΚΑ. Για τους άλλους δεν ξέρω.
Δυστυχώς το σχόλιό μου δεν είχε τις απαραίτητες διευκρινήσεις που παραθέτω εδώ, έτσι κάποιοι θίχτηκαν άδικα. Αλλά δε γίνεται σε κάθε σχόλιο να βάζουμε "αστερίσκους".
Αλλά, ξαναρωτάω, για χάρη εκατοντάδων επιχειρηματιών των Χανίων, ιδιοκτητών μίνι μάρκετ κυρίως:
Με ποιά διαδικασία ζητήθηκε από τους Χανιώτες επιχειρηματίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το "πρόγραμμα" είσπραξης λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ από ιδιώτες;
Που δημοσιεύτηκε και πόσοι ανταποκρίθηκαν;
Γιατί, μπορεί να μην προβλέπεται από το νόμο μια τέτοια διαδικασία, αλλά σίγουρα προβλέπεται από την ηθική υποχρέωση που έχει μια δημοτική αρχή να σέβεται τους δημότες της και όχι μόνο τους φίλους της.

Υ.Γ. Ανεξήγητο παραμένει γιατί από  το σχόλιό μου ενοχλήθηκε ιδιαίτερα η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ παρότι  δεν αφορουσε την ίδια, και μάλιστα μου απάντησε εκφοβίζοντάς με με μηνύσεις και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχα πάει για να υποστηρίξω το αίτημα συμπολιτών μου για φτηνότερα τιμολόγια. Να φοβηθώ εγώ δηλαδή για να το βουλώσω και να μην παρακινώ....εσάς! Βαθειά φασιστική πασοκική τακτική....

Γ.Γυπάκης

1 σχόλιο:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates