16/10/12

Αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η κοινοποίηση στοιχείων των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας

Ο Σύλλογός μας, θεωρεί απαράδεκτο το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, για καταγραφή του αριθμού των αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Ο ίδιος δήλωνε τον Ιούνιο του 2012 ότι «Αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες». Ακόμη πιο απαράδεκτη και ανησυχητική θεωρούμε τη συναίνεση του υπουργείου εσωτερικών στο αίτημα αυτό.
Είναι κατάκτηση του Ελληνικού λαού και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα τα βρέφη και τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας και κοινωνικής ομάδας να μπορούν ισότιμα να φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2). Πρέπει με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμά τους. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί στο στόχαστρο ρατσιστικών ομάδων.
Απαιτούμε από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές να δεσμευτούν ότι δεν θα δώσουν στο υπουργείο στοιχεία που να αφορούν την εθνική καταγωγή και την προέλευση των παιδιών, παραβιάζοντας τον ηθικό και συνταγματικό νόμο.
Αντίθετα, σκόπιμο και ουσιαστικό θεωρούμε ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων να κοινοποιήσει στοιχεία για τους παιδικούς σταθμούς με σκοπό την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ως γονείς, ενδιαφερόμαστε να γνωρίζουμε στοιχεία όπως:
  • Για πόσα παιδιά είναι οι προδιαγραφές του κάθε παιδικού σταθμού που λειτουργεί στην πόλη μας και πόσα παιδιά φιλοξενεί ο καθένας.
  • Πόσοι παιδικοί σταθμοί απαιτούνται για την κάλυψη όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, ώστε να μην αφαιρείται ουσιαστικά το δικαίωμα στην εργασία από κανέναν γονιό.
  • Πόσες μόνιμες θέσεις εργασίας απαιτούνται για την στελέχωση των υπαρχόντων παιδικών σταθμών αλλά και των καινούργιων που θα έπρεπε να δημιουργηθούν
  • Τι κονδύλια απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών που υπάρχουν σήμερα.
  • Και πόσοι, αν πάμε παραπέρα, παιδικοί σταθμοί αναλογούν στις γεννήσεις στην πόλη μας, αφού η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα και αναγκαιότητα όλων των παιδιών.

Αυτά είναι μερικά στοιχεία που θα μπορούσαν να καταδείξουν την υπάρχουσα κατάσταση και να ανοίξουν στα σοβαρά μια κουβέντα, ειδικά ενόψει της λήξης των ΕΣΠΑ που κάλυπταν με κάποιο τρόπο μέρος του προβλήματος.
Τα σχετικά με την εθνικότητα των νηπίων, είναι άσχετα με το θέμα των παιδικών σταθμών και στο μόνο που εξυπηρετούν είναι να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της προσχολικής αγωγής, ενώ- σε πλήρη αντίθεση με τα δίκαια αιτήματα των γονιών - εκτρέφεται ο ρατσισμός και το μίσος με θύματα 2χρονες και 3χρονες παιδικές ψυχές. Δεν επιτρέπουμε τέτοια διαστροφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates