16/11/12

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

Το μήνυμα αντίστασης που εκπέμπει η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει ιδιαίτερο νόημα και περιεχόμενο σήμερα, όταν ολόκληρος ο λαός και η Νεολαία αγωνίζονται ενάντια στα πρωτοφανή ισοπεδωτικά μνημονιακά μέτρα και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Οι φετινές εκδηλώσεις τιμής στην ηρωική αντίσταση κατά της ξενοκίνητης Χούντας ενισχύουν το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή της βάρβαρης τρικομματικής Κυβέρνησης και την απόκρουση των σχεδίων του διεθνούς κεφαλαίου για τον εξανδραποδισμό της Ελλάδας, τη λεηλασία του φυσικού και κοινωνικού της πλούτου, την για δεκαετίες υποδούλωση του ελληνικού λαού. Δίνουν ένα ηχηρό ράπισμα στους νοσταλγούς της Δικτατορίας που έφθασαν στο έσχατο σημείο πολιτικού θράσους να αμφισβητούν τη θυσία της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς χυδαία ψεύδη που είχε προβάλλει και η Χούντα την επαύριο του Πολυτεχνείου. Ψεύδη που η ιστορική έρευνα αλλά και οι μετέπειτα επίσημες διαδικασίες του ελληνικού κράτους απέδειξαν ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την αλήθεια.

Σήμερα είναι ο καιρός να λάβουν απάντηση όλοι όσοι τον τελευταίο καιρό συστηματικά και προκλητικά ασκούν πολιτική βία πιστεύοντας ίσως ότι αυτή τη χώρα την κατοικούν μόνο πολίτες με ασθενή μνήμη και αλλοτριωμένες συνειδήσεις . Απάντηση μαζική, δημοκρατική, αντάξια των παραδόσεων, του ήθους και της αγωνιστικότητας του ελληνικού λαού. Το φασιστικό μόρφωμα μπορεί και πρέπει να ξεριζωθεί από την κοινωνία μας.

Την απάντηση που της ταιριάζει πρέπει να πάρει και η Κυβέρνηση της υποτέλειας και του ξεπουλήματος. Είναι πια φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία που είναι ο κύριος κυβερνητικός κορμός, συναγωνίζεται με το φασιστικό κόμμα για την επανάκτηση του συντηρητικού ξενοφοβικού ακροατηρίου. Κάνει και θα κάνει ο,τιδήποτε, ακόμα και εμφανώς παρανομώντας, για να πείσει αυτούς τους ψηφοφόρους ότι εκείνη μπορεί να διευθετήσει καλύτερα το μεταναστευτικό. Ο κ. Δένδιας φαίνεται έχει στρατευθεί ψυχή και σώματι στον «ιερό» αυτό σκοπό. Η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη «να κλείνει το μάτι» αν όχι να σιγοντάρει στα φαινόμενα της ακροδεξιάς βίας. Και αυτό δυστυχώς επειδή ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ ούτε, βεβαίως, η ΔΗΜ.ΑΡ., που κατά τεκμήριο διαθέτουν άλλη κοσμοθεώρηση, μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, εγκλωβισμένοι όπως είναι με την πολιτική επιλογή της πάση θυσία στήριξης της σημερινής αντιλαϊκής Κυβέρνησης.

Μόνο μια άλλη σταθερά δημοκρατικού προσανατολισμού κυβέρνηση θα τολμούσε – παράλληλα με τα άμεσα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού από τα δεσμά των μνημονίων- να εφαρμόσει ενάντια στους εχθρούς της Δημοκρατίας με σθένος και αποφασιστικότητα όλα τα μέτρα που παρέχει το σημερινό εθνικό αλλά και διεθνές νομικό οπλοστάσιο. Για αυτήν την ανατροπή και την επάνοδο της ελπίδας στη χώρα μας παλεύουμε από καλύτερες θέσεις σήμερα.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στα Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates