16/11/12

Πολεμος

Ολη μέρα σήμερα, βλέπαμε με τα παιδιά μου, κονβόϋ του ΠΒΚ με τάνκς,  φαντάρους και πυραύλους να πηγαινοέρχονται στο δρόμο Ακρωτήρι - Σούδα.
"Μπαμπά, που πάνε όλα αυτά;" με ρώτησε η κόρη μου.
"Στον πόλεμο παιδί μου".
"Πού γίνεται πόλεμος μπαμπά;"
"Παντού γίνεται πόλεμος" της λέω.
Πριν λίγο έμαθα, ότι το Ισραήλ εισβάλλει απόψε στη Γάζα.

από το Defencenet
Σύμφωνα με πληροφορίες του  ανταποκριτή του πρακτορείου  "voice of Russia" Γιεβγκένι Έρλιχ σήμερα στο Τελ-Αβίβ και πάλι ήχησαν  οι σειρήνες του  συναγερμού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στοιχεία, προς την κατεύθυνση της πόλης του Τελ -Αβίβ  εκτοξεύθηκαν δυο πύραυλοι, οι οποίοι όμως εξουδετερώθηκαν χωρίς να φτάσουν στην πόλη.
«Ως σήμερα δεν ξέρουμε, αν θα αποφασίσει ο ισραηλινός αρχιστράτηγος να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση  με εισβολή του μηχανοκίνητου  πεζικού στη λωρίδα της Γάζας. Όμως μετά από κάθε εκτόξευση  πυραύλου  εναντίον του Τελ-Αβίβ καταλαβαίνουμε ότι αυτό το βήμα πλησιάζει όλο και περισσότερο», αναφέρει  ο Έρλιχ.
Σήμερα στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας έχουν προωθηθεί δυο ταξιαρχίες σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τα στρατεύματα των εφέδρων  αντικαθιστούν τα τακτικά στο βόρειο τμήμα της χώρας, και προωθούνται κοντά στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας. Ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι το Ισραήλ θα αρχίσει χερσαία επιχείρηση αυτή τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates