8/1/13

Αντιδημοκρατική συμπεριφορά Αρναουτάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και της παράταξής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλει η Αριστερή Συνεργασία Κρήτης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της παράταξης
"Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Ν. 3852 που ορίζει το πρόγραμμα Καλλικράτης , έγινε η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (ΠΣ) με μοναδικά θέματα την εκλογή του προεδρείου και της οικονομικής επιτροπής για την δεύτερη περίοδο λειτουργίας του ΠΣ.

Στη συγκρότηση του προεδρείου ο πρόεδρος προέρχεται από την πλειοψηφούσα παράταξη, ενώ ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Καθώς οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στο προεδρείο, δεδομένου ότι η πλειοψηφία με την μείζονα αντιπολίτευση θα εξέλεγαν τους δικούς τους αντιπροσώπους με βάση και την προηγούμενη εμπειρία από την αντίστοιχη εκλογική διαδικασία, προτάθηκαν και εξελέγησαν οι ίδιοι οι οποίοι αποτέλεσαν το προεδρείο και την προηγούμενη πρώτη θητεία του Π.Σ.
Για την συγκρότηση όμως της οικονομικής επιτροπής δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας της λόγω των αρμοδιοτήτων της, κατάρτιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας, επεξεργασία όλων των οικονομικών θεμάτων, διαγωνισμοί, δημοπρασίες κ.λπ. εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής και η παράταξη μας. Στην τοποθέτηση μας εξηγήσαμε ότι θεωρούμε απαραίτητο να συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης δηλ. και των αριστερών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Π.Σ. Επειδή όμως ο νόμος προβλέπει μόνο 3 θέσεις για την αντιπολίτευση και 5 για την πλειοψηφία στην 8μελή οικονομική επιτροπή, ζητήσαμε από την πλειοψηφία να αναλάβει την πρωτοβουλία στα πλαίσια μιας συναινετικής διαδικασίας να δώσει την δυνατότητα να εκπροσωπηθούν και οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η πρόταση βέβαια δεν έγινε αποδεκτή, αλλά αντιθέτως και το καταγγέλλουμε δημόσια χρησιμοποίησε την υπερπλειοψηφία που της δίνει ο νόμος με τα 2/3 των περιφερειακών συμβούλων και καθόρισε την εκλογή όχι μόνο των 5 δικών της μελών αλλά και των τριών (3) από τις δυο παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στη ΝΔ.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, των οικονομικών σκανδάλων και της οικονομικής διαφθοράς που βιώνει η χώρα μας, που τα θέματα των δημοκρατικών θεσμικών διαδικασιών αποκτούν ιδιαίτερη σημασία η πλειοψηφία του κ. Αρναουτάκη αποφάσισε ότι οι αριστερές παρατάξεις δεν δικαιούνται εκπροσώπηση και συμμετοχή στην οικονομική επιτροπή. Εμείς βέβαια δια του εκπροσώπου της παράταξης μας θα είμαστε παρόντες παρακολουθώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής.
ΟΙ περιφερειακοί σύμβουλοι
Αγγελάκη Μαρία
Βαρδουλάκης Μανώλης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates