10/7/13

Τον ξαφνικό θάνατο του Δημόσιου Σχολείου προβλέπει το Μνημόνιο 4

Τα σχέδια της κυβέρνησης διαλύουν την παιδεία και τους δημόσιους οργανισμούς, ξεκληρίζουν τους εργαζόμενους.
Να σταματήσουμε τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων συνεδρίασε εκτάκτως για να συζητήσει τις δραματικές εξελίξεις που φέρνει το μνημόνιο 4–πολυνομοσχέδιο που κοινοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Δυστυχώς όπως είχαμε προβλέψει, η διαδικασία ξαφνικού θανάτου της ΕΡΤ, δεν ήταν μια «άτυχη στιγμή» της κυβέρνησης, αλλά το μοντέλο που προτίθεται να ακολουθήσει για όλα τα δημόσια αγαθά. Τη δημόσια παιδεία, την υγεία,  τους δημόσιους οργανισμούς και κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία κοινωνικών αγαθών. Είναι η ώρα, ως εργαζόμενοι, να επιβάλουμε τον ξαφνικό θάνατο της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, πριν προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του καταστροφικού τους έργου.
Η ανακοίνωση στο πολυνομοσχέδιο της ολοκληρωτικής κατάργησης τριών ολόκληρων τομέων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) σημαίνει ότι δεκάδες μαθητές στέλνονται «δώρο» στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ χιλιάδες άλλοι που δεν μπορούν να πληρώσουν στέλνονται στον καιάδα της αμάθειας. Σημαίνει επίσης ότι 2500 εκπαιδευτικοί θυσιάζονται μαζί με άλλους 10.000 εργαζόμενους στους δήμους, στη δημοτική αστυνομία, τους χώρους υγείας και από άλλους δημόσιους οργανισμούς που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων μέχρι τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο, ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος στην χρηματοδότηση των τραπεζιτών από την τρόικα. Επειδή τα μέτρα αυτά-όπως έχουν ανακοινώσει- δεν θα είναι τα τελευταία, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σαν σε ταινία το ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του κατά συρροή δολοφόνου (Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ).
Ως άμεσα μέτρα απάντησης αποφασίζουμε:
 1. Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 11/7/2013, στις 20.00, 1ο Γυμνάσιο, όπου θα αποφασίσουμε την κλιμάκωση των αγώνων μας
 2. Καλούμε σε συντονισμό δράσης την Παρασκευή 12/7/2013 στις 20.00 στην ΕΡΑ Χανίων, όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους σχολικούς φύλακες, το Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Χανίων, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, τους Συλλόγους Φοιτητών Πολυτεχνείου και ΤΕΙ, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κλπ. Από κοινού και σε ενιαίο μέτωπο, χωρίς αναμονή οργανώνουμε τώρα πολύμορφο και αποφασιστικό αγώνα με διαδηλώσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες. Αξιοποιούμε την  ΕΡΑ μέσα από οργανωμένες συζητήσεις για προβολή του δίκιου των αγώνων μας.
 3. Καλούμε σε συλλαλητήριο το Σάββατο 13/7/2013, στις 11.00 στην πλ. Αγοράς για να διαλαλήσουμε:
  • Κανένας μαθητής, Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!
  • Δουλειά για όλους, αγώνας ενάντια στην ανεργία, όχι στα κλεισίματα και στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Σταματάμε τα κλεισίματα και τις απολύσεις
  • Ανατρέπουμε την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ
Καλούμε όλα τα σωματεία να βγάλουν αντίστοιχα καλέσματα
 • Δεν θα τους αφήσουμε να καταργήσουν τα κατακτημένα μας δικαιώματα στην ελευθερία, στη δουλειά και στη μόρφωση - Με τους αγώνες μας θα τα διεκδικήσουμε και θα τους νικήσουμε!
 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates