10/7/13

Μεγάλη αύξηση των επιβατών στο Αεροδρόμιο Χανίων λόγω της Ryanair

Κατά 133% αυξήθηκε η κίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο Χανίων με τα δρομολόγια της εξαιρετικά χαμηλού κόστους εταιρείας Ryan Air, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο +22% της συνολικής αύξησης κίνησης επιβατών στο αεροδρόμιο.
Στον πίνακα με τα στοιχεία που δίνει η εταιρεία φαίνεται μια τεράστια αύξηση κίνησης σε όλα τα αεροδρόμια - προορισμούς της εταιρείας με τη μεγαλύτερη βέβαια στο αεροδρόμιο όπου εδρεύει, στα Χανιά. Αντίθετα η εταιρεία υποστηρίζει ότι η Αθήνα συνεχίζει να "αιμορραγεί επιβάτες". Ας σημειωθεί ότι αυτό συμβαίνει γιατί το αεροδρόμιο των Αθηνών είναι το μόνο ιδιωτικό αεροδρόμιο στη χώρα και το υψηλό κόστος χρήσης του δεν εξυπηρετεί τις εταιρείες χαμηλού κόστους, κάτι που αναμένεται να συμβεί και μετά την ιδιωτικοποίηση των άλλων αεροδρομίων.
 
 
During May 2013, passenger traffic at Ryanair’s Greek airports increased as follows:

Airport
May Traffic
Ryanair Growth
Chania
+22%
+133%
Corfu
+18%
   +97%
Kalamata
+42%
    +100% *
Kefalonia
+16%
+130%
Thessaloniki
+12%
   +21%
Zakynthos
+33%
    +100% *









*Commenced summer 2013
                  
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει μεταφέρει πάνω  από 2 εκ. επιβάτες από και προς την Ελλάδα σε λιγότερα από 3 χρόνια και λειτουργεί 85 ελληνικές γραμές με 10 αεροδρόμια , ενώ δρομολόγησε πτήσεις μεταξύ Χανίων και Θεσσσαλονίκης τον Ιούνιο που μας πέρασε. Η Ryanair πρόσφατα παρουσίασε στον Υπουργό Μεταφορών ένα σχέδιο "διασωσης" όπως το αναφέρει, για τον ελληνικό τουρισμό το οποίο αν γίνει αποδεκτό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, η κίνηση στη χώρα μας θα αυξηθεί κατά 10 εκ. επιβάτες ως το 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates