22/7/13

"Ας αναλαβουμε τις ευθυνες μας "

Του Κώστα Παντελάκη

Σε μία εποχή που τα κοινά νομίσματα φαντάζουν ως"κατάρα",οι υπερεθνικές οντότητες σαν την Ε.Ε. χάνουν το νόημα τους , που οι ξεχασμένοι δασμοί και τα εθνικά νομίσματα διαφαίνονται ως η " λύση"...
Βιώνουμε, εκ του ασφαλούς επιθέσεις σε αδύναμους, και εκ πανικού κι από λάθος εκτίμηση ,βίαιες κι άστοχες κινήσεις στη σκακιέρα.
Το ζητούμενο είναι να τα βάλει κανείς με τους επικίνδυνους και αδίστακτους "διαπλεκόμενους" και να τους εξολοθρεύσει.
Με τα μεγαλοσυμφέροντα και τους "νταβατζήδες" που κατέστρεψαν τη χώρα...με αυτούς απαιτούνται συγκρούσεις.
Να αναλάβει ο καθείς την ευθύνη που του αναλογεί σε τούτον τον τόπο, όχι να γκρινιάζουμε συνεχώς ενώ δε βοηθήσαμε όταν ήταν στο χέρι μας.
Απαιτείται, ο καθείς μόνος του , και όλοι μαζί να αναζητήσουμε πορείες, άλλοτε ατομικές άλλοτε ομαδικές, οι οποίες όμως να συγκλίνουν προς ότι έχει οριστεί ως το κομβικής σημασίας για την εκπλήρωση του στόχου , ο οποίος και δεν δύναται να είναι άλλος από την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού.

Να ανασύρουμε από το σεντούκι της πολιτιστικής και πολιτισμικής αλλά και ιστορικής και πολιτικής κληρονομιάς μας ,όλα εκείνα τα στοιχεία που θεωρούμε απαραίτητα και αναγκαία.. <μπολιασμένα με το σήμερα>, για να αποτελέσει αυτή η πορεία την πιο ασφαλή οδό.
Βασική αρχή του Πολιτισμού ,είναι η σύνθεσις ως σύζευξις μεταξύ θέσης και αντίθεσης, ας την ακολουθήσουμε πέρα από μωροφιλοδοξίες και μικρότητες, και ας την εφαρμόσουμε!!!
Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν δικαιούται στο όνομα της όποιας κοντόθωρης λογικής να απέχει.
Όπως ακριβώς ο Ξενοφώντας κατάφερε να μονιάσει τους " μισθοφόρους"του,και μέσα από περίτεχνες στρατηγικές, να τους κάνει σύνολο να τους δώσει κίνητρο, ελπίδα, όραμα, πάθος και δύναμη και εν τέλει.. να τους οδηγήσει ως "πειθαρχημένο στρατό" από την Ανάβαση στην Κάθοδο...στην πατρίδα.
Στο όνομα ποίας λογικής να μην επαναληφθεί;
Οι λιτότητες έως εσχάτων, η ύφεση, η ανεξέλεγκτη ανεργία, το χρόνιο κόμπλεξ και η μίζερη τιμωρητική μας διάθεση, μας εξολόθρευσαν ήδη!!
Υπάρχει κι άλλος δρόμος για τη σωτηρία και την ανάσταση,εκτός από τη σταύρωση!
Βρείτε τον, δείτε τον.... κι αλλάξτε "ρότα" ..επί τέλους!
Εκτος και αν... θέλουμε να καταστραφούμε και ζητάμε οδηγίες πως να το κάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates