17/7/13

Απάντηση Δήμου Χανίων για το θέμα των πλειστηριασμών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

17 Ιουλίου 2013 στις 8:12 μ.μ.
Με αφορμή μια σειρά από αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα/σχόλια της εφημερίδας "Αγώνας της Κρήτης", που «στοχοποιούν» και θίγουν το Δήμαρχο Χανίων και παραπληροφορούν τους πολίτες - με αφορμή μία υπηρεσιακή επιστολή που απέστειλε η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων προς τους συμβολαιογράφους του Ν. Χανίων – ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων Κων/νος Πρωτοπαπαδάκης απέστειλε την κάτωθι επιστολή στην προαναφερόμενη εφημερίδα για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνοντας τα εξής:

1. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων απέστειλε το εν λόγω υπηρεσιακό έγγραφο προς τους Συμβολαιογράφους όχι για να κινήσει, προκαλέσει  ή επισπεύσει  την διαδικασία των πλειστηριασμών αλλά για να ενημερώνεται ο Δήμος για αυτούς που έχουν ήδη ξεκινήσει και να μπορεί ο Δήμος να λαμβάνει τα οφειλόμενα προς αυτόν – όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει -  μετά την Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α. και πριν από την τράπεζα/τράπεζες, λειτουργώντας αφενός στο πλαίσιο της νομιμότητας και αφετέρου στη βάση της ισονομίας, προασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών του που είναι απόλυτα συνεπείς και καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.

2. Θα ήταν δε δημοσιογραφικό υπεύθυνο και δεοντολογικό - εφόσον αδυνατείτε ή δεν θέλετε να κατανοήσετε το νόημα ενός τέτοιου υπηρεσιακού εγγράφου – να είχατε απευθυνθεί είτε σε εμένα ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο είτε στην ίδια την Υπηρεσία για να λάβετε τις αναγκαίες διευκρινήσεις επ’ αυτού, αλλά φευ…

3. Αντί αυτού επιλέξατε τη δημοσιογραφική δημαγωγία και τη σκόπιμη παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας υιοθετώντας μάλιστα μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Δημάρχου Χανίων, ο οποίος σημειωτέον δεν εμπλέκεται ούτε κατ’ ελάχιστο σε αυτές τις υπηρεσιακές διαδικασίες, για λόγους και σκοπούς άγνωστους προς εμάς …

4. Καθότι λοιπόν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος σας, είναι εντελώς αναληθές, αβάσιμο και παραπλανητικό, σας καλούμε όπως προβείτε στην άμεση διόρθωση αυτού και στη δημοσίευση της απάντησης του Δήμου Χανίων όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Το σχόλιο δικό μας: δεν αλλάζει τίποτα η απάντηση του αντιδημάρχου. Η Δημοτική Αρχή  εκμεταλλεύεται μια κατάσταση και  επωφελείται από τους πλειστηριασμούς που καταστρέφουν ανθρώπους εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, ενώ θα έπρεπε να τους προστατεύσει ακόμα και με νομική συμπαράσταση. Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης συγχέει το ρόλο του τεχνοκράτη που "αξιοποιεί" το νόμο, όσο ανήθικος κι αν είναι αυτός, με το ρόλο του αιρετού, που ωφείλει να υπηρετεί τους δημότες του όλους ισότιμα, από τους πιο αδύναμους, μέχρι τους πιο δυνατούς. Και αυτό, δεν το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates