17/7/13

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας. Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή αλλά και στους Δήμους που χάνουν υπαλλήλους, έσοδα, ανθρώπους που φρόντιζαν για την καλύτερη λειτουργία της πόλης.
Ήδη, και μόνο στην αναγγελία της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και της απόλυσης των υπαλλήλων της, το κυκλοφοριακό χάος πολλαπλασιάστηκε, οι πεζόδρομοι καταπατούνται καθημερινά από ΙΧ και μηχανές με κίνδυνο για τους πεζούς, ντόπιους κι επισκέπτες, ΙΧ παρκάρουν πάνω στους πεζόδρομους, τα τραπεζοκαθίσματα εξαπλώνονται παντού σε πεζοδρόμους και πλατείες, αφήνοντας σε ορισμένα σημεία μικρούς μόνο διαδρόμους για τη διέλευση των πεζών.
Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, αρκεί να θυμηθούμε την περσινή πυρκαγιά που οδήγησε στο θάνατο συμπολίτισσάς μας, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει εγκαίρως η Πυροσβεστική, μιας και δεν υπήρχε διάδρομος μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.
Πέρα από την απώλεια υπαλλήλων όμως, οι Δήμοι έχουν και άμεση απώλεια εσόδων, καθώς ελάχιστοι πλέον πληρώνουν στα παρκόμετρα όπου είναι ελεγχόμενη η στάθμευση, γνωρίζοντας ότι ουδείς πια υπάρχει για να τους ελέγξει.
Η κυβέρνηση, απολύοντας χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς πλήττει τόσο τους ίδιους και τις οικογένειές τους όσο και την ποιότητα ζωής της πόλης, την εφαρμογή των νόμων και το κράτος δικαίου. Πλήττει τους αδύναμους, τους πεζούς, τις μητέρες με τα καροτσάκια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ποδηλάτες, όλους αυτούς που σήμερα καταπατάται το δικαίωμά τους να ζουν και να κυκλοφορούν στην πόλη, σε μια πόλη που έχει καταντήσει αφιλόξενη, και κανείς πια δεν υπάρχει να υπενθυμίσει ότι υπάρχουν και κάποιοι νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται, κανείς δεν υπάρχει να βάλει όρια στους αυθαιρετούντες.
Εκτός όμως από όλα αυτά, μια τέτοια εικόνα της πόλης πλήττει ανεπανόρθωτα και τον τουρισμό, στον οποίο υποτίθεται ότι υπολογίζει και η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις με πεζοδρόμους (πραγματικούς), ποδηλατοδρόμους (όχι στα χαρτιά και στις μελέτες όπως εδώ), είναι συντριπτική σε βάρος των Χανίων.
Ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχουν τόσο οι τοπικές ηγεσίες του Δήμου όσο και η κυβέρνηση, που αποδεικνύει καθημερινά την υποκρισία της λέγοντας ότι νοιάζεται για τον τουρισμό την ώρα που φέρνει σε αυτή την κατάσταση τους Δήμους, μιλώντας για καταπολέμηση της ανεργίας τη στιγμή που προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates