17/7/13

Συνεχίζει να παρανομεί η ΔΕΗ εισπράττοντας το χαράτσι - καταγγέλει η ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΧΑΝΙΩΝ

 Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Χανίων
Γνωρίζουμε όλοι πως μια από τις μνημονιακές δεσμεύσεις αυτών που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή είναι το χαράτσι της ΔΕΗ, το λεγόμενο ΕΕΤΗΔΕ, η νομιμότητα και η συνταγματικότητα του οποίου έχουν δεόντως αμφισβητηθεί.
Δικαστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί γι΄αυτό, μία εκ των οποίων απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν ο καταναλωτής δεν έχει πληρώσει το χαράτσι.
Παρ’ όλα αυτά, όπως διαπιστώσαμε, πλήθος συμπολιτών μας ενώ καταβάλλουν ανελλιπώς στη ΔΕΗ την αξία του ρεύματος κ.λπ. εξαιρώντας το χαράτσι, λαμβάνουν ραβασάκια από τη ΔΕΗ στα οποία αναφέρονται τα οφειλόμενα Τάχα ποσά με την απειλή της διακοπής ρεύματος και την αιτιολογία ότι υπάρχουν οφειλές από προηγούμενους λογαριασμούς και θα πρέπει να γίνει άμεσα η εξόφλησή τους!
Ένας εκ των συμπολιτών μας, ενταγμένος μάλιστα στο κοινωνικό τιμολόγιο - παρ’ ολίγον θύμα αυτής της παράνομης λογικής του ότι αρπάξουμε από τους αφελείς – λαμβάνοντας το ανάλογο ραβασάκι και γνωρίζοντας ότι δε χρωστάει τίποτα, απευθύνθηκε με αίτησή του στη ΔΕΗ ζητώντας να πληροφορηθεί γραπτά σχετικά με το τι χρωστάει, για το οποίο μάλιστα απειλείται με διακοπή ρεύματος όπως φαίνεται και στο φωτοαντίγραφο.
Επίσης, αποδεικνύεται και από την επισυναπτόμενη απάντηση της ΔΕΗ ότι οι οφειλές σχετίζονται με το χαράτσι, για το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με δικαστική απόφαση η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα.
Επισημαίνουμε επίσης ότι στην παράγραφο 2 της απαντητικής επιστολής της ΔΕΗ, αναληθώς αναφέρεται ότι το χαράτσι είχε αφαιρεθεί από το λογαριασμό, αφού όχι μόνο τα έγγραφα αποδεικνύουν το αντίθετο, αλλά και οι καταναλωτές απειλούνται με διακοπή ρεύματος. Η δικαιοσύνη πλέον έχει το λόγο.
Ένα ακόμα μελανό σημείο που αφορά τη ΔΕΗ και επίσης πρέπει να απασχολήσει τη δικαιοσύνη, είναι το νέο χαράτσι ΕΕΤΑ 2013 που αναφέρεται στους λογαριασμούς κοινοχρήστων και το οποίο τελικά δεν πρέπει να πληρώνεται.
Ας μας απαντήσουν όμως οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που παίζουν με την υπομονή και το ήδη πενιχρό βαλάντιό μας, τί θα γίνει μ’ εκείνους που πλήρωσαν, μη γνωρίζοντας πως δεν έπρεπε να πληρωθεί;
Η Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση Χανίων, εφιστά την προσοχή των διαχειριστών πολυκατοικιών και τους καλεί πριν την πληρωμή των κοινοχρήστων να απευθύνονται τηλεφωνικά στο πενταψήφιο νούμερο που αναγράφεται στους λογαριασμούς για παροχή πληροφοριών σχετικά και με το ΕΕΤΑ 2013.

ΔΗ.ΠΑ.Κ Χανίων
Κατά της εξαθλίωσης και της νέας κατοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates